2022 Los Angeles Otomobil Fuarı'nda Fiat CEO'su Olivier Francois, ABD'de 2024'ün birincil çeyreğinde adamakıllı elektrikli Fiat 500e'yi piyasaya süreceğini açıkladı. Keza ülke genelinde satılacak elektrikli arabalar için abonelik sistemi getirmeyi planladıklarını söyledi. Yani geleneksel satmak metotlarının dışına çıkacaklarını dile getirdi.

Oliver Francois, alternatif iş modellerini keşfetmek ve otomobil işinin her yerde şekillenmesi gerektiğine inandığını belirtti. François, Fiat'ın stratejisinin ABD satışları artırmaktan ziyade şehir için tasarlanmış bir araba ile e-mobilite yani elektrikle çalışan araçların geleceğine odaklandıklarını açıkladı.

Aracın takriben 240 kilometrelik menzile ve düzey 2 otonom sürüş sistemine sahip olacağını da kaydetti. Iyice elektrikli Fiat 500e 2020 yılında ilk önce Avrupa'da piyasaya sürülmüştü. Bu Fiat'ın çatı şirketi Stellantis için büyük bir başarı olarak nitelendirilmişti. 

Bir taraftan abonelik hizmetlerinin tüm sektörleri etkisi altına almaya başladı. Şirketler de satış ve pazarlama stratejilerini buna göre değiştirmeye başladı. Bu dalga elektrikli arabalar sektörüne de yansıdı. 2018 yılı itibarıyla çoğu şirket abonelik üstüne çalışmaya başladı.

Geçen Ocak ayında Çinli otomotiv devi Geely'nin bünyesinde bulunan premium elektrikli araba markası Lynk & Co, üyelik modeliyle uyarı çekti. Marka, Avrupa'da satılan SUV modelleri için geleneksel satış metotlarının dışına çıktığını duyurdu. Buna kadar, kullanıcı ya aylık veya haftalık araç başvuru hakkına sahip olacağını açıkladı

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/18/2024-un-ilk-aylarinda-abd-de-piyasaya-cikacak-olan-fiat-500e-abonelik-modeliyle-satisa-sunulacak