2017 yılında Henrique Dubugras ve Pedro Franceschi göre kurulan San Francisco merkezli fintech Brex, bir süredir seri büyümesiyle dikkat çekiyor. Zira TechCrunch'ın haberine kadar şirket ön sözleşmeli olarak 300 milyon dolarlık bir yatırım anlaşması imzaladı ve bu uzlaşma şirketin değerlemesini 12.3 milyar dolara çıkardı. Brex'in değerlemesi yalnızca altı ay önce 7.4 milyar dolardı. Bu da şirketin değer biçme konusunda bir anda önemli bir sıçrama yaşadığını gözler önüne seriyor. 

Bu noktada bu anlaşmanın henüz kamuya açıklanmadığını; böylece bahsi geçen değerlemenin şirkete yakın kişiler kadar paylaşıldığını da belirtelim. Yani Brex tarafından gelen herhangi bir devlete ait yorumlama şu an için mevcut değil. Tüm bunların yanı sıra Greenoaks'un yeni yatırım turuna önderlik ettiği de belirtiliyor; ama bu da devlete ait bir yorumlama yok. 

Brex, yeni cins büyüyen işletmelere hizmet vermek için planlanmış bir fintech olarak etkinlik gösteriyor. Yazılımları, hizmetleri ve ürünleri tek bir deneyime entegre ederek, müşterilerin varlıklarını artırmalarına muavin oluyor. Şirket geçtiğimiz haftalarda globaldaki but izini de genişleteceğini açıklamıştı. Bu gelişme ile Brex müşterisi girişim kurucuları, işlerini her yerden ölçeklendirebiliyor. Bu kapsamda şirket, kredi kartlarına, işletme hesaplarına, harcama yönetimi yazılımlarına ve girişim borç hizmetlerine her yerden erişim sunuyor.

Dünyanın dört bir yanından girişimciler 10 dakika içinde bir Brex hesabı oluşturabiliyor. Brex, kurucuların ABD'deki işlerini süratli ve basit bir şekilde birleştirmelerine yardım etmek için ise Firstbase ile bir ortaklığa sahip. 

2021'in birincil çeyreğinde toplam alıcı rakamını yüzde 80 büyüten ve toplam aylık müşteri ekleme oranını 5 kat artıran Brex, Brex API ile geliştiricilerin şirketlerinin bireysel ihtiyaçlarına kadar özelleştirilmiş iş akışları oluşturabilmelerini de sağlıyor. Şirketin keza Brex Premium adlı ayda 49 dolar olarak ücretlendirilen yeni bir hizmeti de bulunuyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/22/brex-fintech-300-milyon-dolar-yatirim