4. cins iPhone SE modelinin yenilenen tasarımı ile 2023 yılında karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Diğer iPhone modelleri ile karşılaştırıldığında yerinde fiyatlı olması ile dikkatleri çeken iPhone SE ailesinin yeni modeli ile ilgili çeşitli ayrıntı karşımıza çıktı.

The Elec kadar şirkete yakın kaynaklara dayandırılan bir habere göre 4. tür iPhone SE modelinin ekranlarını Çin merkezli BOE (Beijing Oriental Electronics) üretecek. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz aylarda BOE'nin iPhone 15 ailesinin ekranlarını üretebileceği de konuşulmuştu.

iPhone 15 ailesinin ekran üretimini Samsung ve LG'ye kaptıran BOE, 4. nesil iPhone SE modeli için Apple ile anlaşmış görünüyor. Raporda yer alan bilgilere kadar 4. nesil iPhone SE modeli için 20 milyon OLED ekran üretilecek.

4. cins iPhone SE modeli, geçtiğimiz yıllarda iPhone 13 ve iPhone 14 modellerinde kullanılan OLED ekranları kullanacak. Yenilenen bir tasarım ile karşımıza çıkması beklenen 4. cins iPhone SE, ince çerçevelere sahip olacak ve 6,1 inç büyüklüğünde OLED bir ekran kullanacak.

Andırmak gerekirse 3. tür iPhone SE modeli, 4,7 inçlik bir ekran boyutuna sahip. Daha büyük bir ekran kullanacak olan 4. nesil iPhone SE, iPhone 13 ve 14 modellerine oldukça benzeyecek.

5G desteğine sahip olması beklenen 4. nesil iPhone SE modelinin A serisi bir işlemci ile birlikte gelmesi de hedefleniyor. 4. cins iPhone SE modelinin bütün olarak ne zaman tanıtılacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyot.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/07/4-nesil-iphone-se-oled-ekran-kullanabilir/