Uygun fiyatla altın alım-satımı, diğer kullanıcılara kolayca altın transferi yapma ve özel günler için etkinlik oluşturup altın hediye gönderimine olanak karşılayan dijital bir kuyumcu olarak hizmet veren Goldtag'in Lonca Girişimcilik Merkezi'nin beşinci dönem Demo Day'inde sunum yapan girişimler aralarında yer aldığını sizlere geçtiğimiz Ekim ayında aktarmıştık.

2019 yılının Şubat ayında Dolunay Sabuncuoğlu, Emre Elvan, Mümtaz Torunoğlu ve Doğan Hazar kadar kurulan Goldtag, şu lahza için 8 karakter bir ekip kadar yönetiliyor. 8 aylık bir geliştirme sürecinin ardındaki uygulamasının ilk sürümünü yayınlayan Goldtag, müşterilerine 7/24 altın alım-satım işlemleri yapmaya olanak veren bir platform olarak hizmet veriyor.

Goldtag müşterileri, uygulama üzerinden altın biriktirebilir, altın bağışı yapabilir ve nikah, nişan, doğum günü gibi  etkinliklere link veya QR kod üzerinden altın transferi sağlayabilir. Etkinlik sahipleri ise toplanan bu altınları tatbik üzerinde bozdurup kullandıkları Banka Hesaplarına hemen olan olarak Havale/EFT'si sağlayabilir.

Kısacası Goldtag kullanıcıları herhangi bir şekilde kuyumcuya ya da altın satılan herhangi bir noktaya gitmeden online olarak altın satın alabilir.

Bildiğiniz üzere mesai saatleri dışındaki altın fiyatları incelendiğinde bankaların al-sat kurları arasındaki marj farkı çok artı olabiliyor. Bütün da bu noktada devreye giren Goldtag, müşterilerine mesai saatleri açık havada da 7/24 yerinde altın fiyatını sağlamayı amaçlıyor.

Goldtag tarafından paylaşılan bilgilere göre takriben 3 hafta gibi bir sürede 3 binin üzerinde indirme bölge Goldtag uygulaması, 2 nikah, 2 sünnet düğünü, 9 tane sanal altın günü ve 3 tane baby shower etkinliğinde de kullanıldı. Temelde banka ve kuyumculara rakip konumda olan Goldtag, altını alım - satımını dijitalleştirmesi ve mesai saati dışında da 7/24 uygun altın fiyatını sağlaması ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Kuveyt Türk ile iş birliği içinde olan Goldtag, başvuru içinden yapılan altın transferleri için herhangi bir ilave ücret istek etmiyor. Girişimin kazanç modelini ise platform içinde gerçekleşen altın alım-satım işlemlerinden elde edilen kurul gelirleri oluşturuyor.

İlk yılında 10 bin aktif üyeye varmak isteyen teşebbüs, altın Havale/EFT sistemi, kullanıcıların maddesel altın temini noktasındaki şubeden altın temini ve altın ATM'lerinin kullanımı, Almanya'da yaşamış Türk vatandaşları için Türkiye'ye altın gönderimi noktasındaki entegrasyon çalışmaları ve Visa/Mastercard debit kart entegrasyonu gibi yenilikler üstünde de çalışıyor.

Dilerseniz Goldtag uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com