Kripto para birimlerine karşın alaka devam ederken; “dünyanın en büyük e-ticaret devi Amazon, Bitcoin ile ödeme kabul edecek” söylentileri infial yarattı. Dün 40 bin doları yeniden zorlayan Bitcoin’in ivme kazanmasında spekülasyonların payı olduğu ihtimali üzerinde durulmaktaydı. Kripto paralarla haşır neşir olanları heyecanlandıran o iddialara Amazon’dan yanıt gecikmedi.

Bitcoin, Ethereum ilk kez olmak üzere dünya üzerindeki tüm kripto para birimlerinin popülaritesi artmaya devam ediyor. Minik bir hatırlatma yerine getirmek icabında: Nisan ayında kullanıcıların bireysel hesaplarında kripto varlıklarını barındırmalarına izin vermeye başlayan PayPal’ın ardındaki yükselişini pekiştiren Bitcoin, geçen ay El Salvador’un resmi para birimi olmuştu. Ama piyasadan gelen olumsuz gelişmeler sebebiyle değeri aylar öncekine kıyasla düşmüş durumda.

40 bin doları zorlayan Bitcoin niçin bir anda yükseldi?

Amazon, Bitcon ile ödeme kabul etmeyi planlamıyor

Amazon, Bitcoin ile ödeme kabul edeceği haberlerine e-posta ile yanıt verdi. CoinDesk ekibine gönderilen cevapta bir şirket sözcüsü, “kripto para birimleri konusunda özel çalışmalarımız olduğunu bahis eden spekülasyonlar dürüst değildir” açıklamasını yaptı. Oysa kapıları tamamiyle kapatmayan sözcü, “bunun Amazon’dan alışveriş yapan insanları nasıl etkileyeceğini araştırmaya devam ediyoruz” dedi.

Amazon binlerce ürünü neden imha ediyor?

Açıklamadan anlaşılacağı üzere Amazon’un Bitcoin ya da herhangi bir kripto para birimini kabul etme planı değil. Sözcü yaptığı açıklamada bu fikri değerlendirmeye aldıklarını açık açık belirtiyor. Fakat bahse konu olan değerleme sonucunda kripto para birimleriyle ödemenin hayata geçeceği muhakkak yok. En azından böyle bir düşünceleri olsa zeka, beklentiler 2021’den evvel gerçekleşmeyeceği yönünde.

Yatırımcıların ümidi nafile çıktı

Bitcoin’in son yıllardaki grafiğine baktığımızda, ani inişler ve çıkışlarla karşılaşıyoruz. Elon Musk’ın ardı arkası kesilmeyen negatif paylaşımları nedeniyle şiddet günlerden geçen para biriminin son haftalardaki durumu iyiye gitmiyordu. 30 bin dolara kadar gerileyen BTC, Amazon söylentisinin de etkisiyle ani bir yükselişle 40 bin dolara yaklaştı. Ama ne eyvah oysa beklentiler gerçeği yansıtmadı.

Haberin yazıldığı saatte 1 Bitcoin yaklaşık 36 bin dolara karşılık geliyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/amazon-bitcoin-aciklamasi-odeme-kabul-edecek-mi