Tip yorumlarını ve geri bildirimlerini manuel olarak okumadan ürün ve hizmetlerinizle ilgili geliştirilebilir alanları keşfetmenize olasılık sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan Pivony, birincil yatırımını aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre Pivony, 7 milyon TL değerlendirme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı.

Laf konusu yatırımın Startup Wise Guys kadar yapıldığını da ekleyelim. Pivony'e ne dek yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı. 2020 yılında Emre Çalışır'ın Milan Politeknik Üniversitesi ve MIT Media Lab'daki doktora çalışması sırasında temelleri atılan Pivony, 12 şahsiyet bir ekip kadar yönetiliyor.

Pivony ekibi

Firmaların iç ve dış data kaynaklarında yer alan tip söylemlerinden yapay akıl ile çok basit ve hızlı bir şekilde içgörü oluşturmalarına olanak tanıyan Pivony, iki taraflı beklenti grubundaki müşterileri belirleyerek, onların alıcı deneyimini bir üst seviyeye çıkarabilmelerini de sağlıyor. 

Büyük firmaların yanı sıra minik ve orta ölçekteki şirketlerin de tüketicileri daha basit anlayarak veriye dayalı karar alma süreçlerini hızlandırmak için geliştirilen Pivony, SaaS modeli ile birlikte aylık abonelikler üzerinden hizmet veriyor. Pivony'nin çalışmalarını büyük veriyi işleme, yapay akıl ile metin tabanlı içeriklerden amaç sonuç konularına odaklanmış durumda olduğunu da paylaşalım.

Bugüne değin Pivony üzerinden 90 milyondan fazla alıcı geri bildiriminin analiz edildiğini ve girişimin Kuzey Amerika, Avrupa ve Türkiye pazarlarında büyümeyi hedeflediğini de belirtelim. Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda yer alan Pivony kurucusu ve CEO'su Emre Çalışır, bilhassa Startup Wise Guys'ın desteğiyle birlikte birincil hedeflerinin daha artı global müşteriye varmak ve yurt dışındaki faaliyet alanlarını artırma olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/04/analitik-veri-platformu-pivony-7-milyon-tl-degerleme-uzerinden-yatirim-aldi