Apple'ın en ince ayrıntısına kadar kablosuz kulaklık modeli olan AirPods'u tanıttığını 2016 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Vakit içinde Apple'ın en sevilen ürün ailelerinden birine dönüşen AirPods, şu lahza için AirPods, AirPods Pro ve AirPods Max modelleri ile birlikte pazarda yer alıyor.

Wall Street Journal kadar yayınlanan yeni bir rapora göre Apple, Apple Watch modelleri ile karşımıza çıkan çeşitli sağlık takibi özelliklerini AirPods modellerine de getirmek istiyor. Yayınlanan rapora göre Apple'ın AirPods için getireceği özellikler arasında vücut ısısı ölçümü ve duruş bozuklukları için duruş izleme özellikleri yer alacak. 

Apple'ın bu özelliklerin yanı sıra AirPods için işitmeyi çoğaltmak adına bir nitelik getirmeyi planladığını da ekleyelim. Bu özelliğin tamamiyle nasıl çalışacağı herhangi bir veri bulunmasa da kısa süre önce karşımıza meydana çıkan "Conversation Boost" özelliğinden ayrı bir çözüm sunacağını ekleyelim.

Kısacası Apple, AirPods için sunacağı özellikler ile birlikte sağlık takibi özelliklerini yalnızca Apple Watch modellerine özel olmaktan çıkararak hem Apple Watch keza de AirPods modelleri ile birlikte kullanıcılarının sağlıklarını peşine düşüp takip edebilecek.

İlerleyen süreçte Apple Watch modellerinin sıhhat takibi konusunda yeni özellikler kazanacağını da hatırlatalım. AirPods için gelmesi planlanan sağlık durumu takibi özelliklerinin 2022 yılından daha sonra karşımıza çıkması bekleniyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/14/apple-airpods-modelleri-icin-saglik-takibi-ozellikleri-uzerinde-calisiyor