Geçtiğimiz haftalarda son üç aylık kazancını açıklayan Apple, bununla beraber büyük şirketleri satın alma fikrinden de uzak olmadığını belirtmişti. Covid-19'un en yoğun olduğu dönemden daha sonra hibrit bir düzende niyetlenmek isteyen, fakat çalışanların buna çok sıcak bakmaması nedeniyle ofise dönüş kararını kesintisiz erteleyen Apple, son olarak geçtiğimiz mayıs ayında, ofislere dönüş sürecini yavaşlatarak ortak alanlarda maske takma zorunluluğu getirmişti.

Apple, şimdi de çoğu kurumsal çalışanı için maske zorunluluğunu kaldırmaya karar vermiş gibi görünüyor. The Verge kadar elde edilen şirket içi nota tarafından şirket, mevcut şartlar ışığında, birçok yerde artık yüz maskesi takmaya gerek kalmayacağını söyledi.

Çalışanların seçim etmesi durumunda maske takmaya devam edebileceklerini gösteren Apple, herkesin maske takıp takmama kararına saygı duyulması gerektiğinin de altını çizdi.

Maske zorunluluğunun kalkmasının yanı sıra şirketin ofise dönüş politikalarının ne olacağı konusunda demin resmi bir açıklama bulunmuyor. Normal koşullar aşağıda Apple'ın son açıklanan işe dönüş politikasına tarafından çalışanların bir süre en düşük bir gün ofisten çalışması istenmişti. Buna göre 2 Mayıs'tan daha sonra çalışanların haftada iki gün ofisten çalışması zorunlu olacaktı ve bunların ardındaki 23 Mayıs'tan itibaren çalışanların haftada üç gün ofiste olması gerekecekti. Çalışanların, ofise girmekten rahatsız olurlarsa bir kere daha iyice uzaktan alıştırma seçeneğine sahip olacakları belirtilmişti.

Apple, ayrıca 2023'te işe alımları yavaşlatmayı planladığını açıklamıştı. Paylaşılan bilgilere göre Apple'ın bu kararının, şirket içindeki her ekibi etkilemeyeceği bahis edilmişti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/02/apple-cogu-calisani-icin-maske-zorunlulugunu-kaldiriyor