iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey ve watchOS 8 ile başlayan Siri ve üçüncü parti uygulamalar arasındaki iletişim, komut sayılarının ve etkileşimlerin kısıtlanmasıyla azaltılacak.

iPhone 12 satışları Apple’ın cebini doldurmaya devam ediyor!

iOS 15 ile çoğu başvuru formu Siri’ye adapte olamayacak

Apple’ın geliştiriciler için yayınladığı SiriKit adındaki yazılım paketinin kaldırılmasına ilişkin makalede, bir dizi komut ve işlevin sonbaharda yayınlanacak iOS 15 ile bundan böyle desteklenmeyeceği söyleniyor. Yayınlanan belgede artık desteklenmeyecek 22 Siri komutu da yer aldı. Komutlar arasında sesli olarak “Uber’de yolculuk rezervasyonu yap” gibi komutlar bundan böyle çalışmayacak.

Apple, ‌Siri‌ ile entegre etmek için gezi rezervasyonu uygulamaları desteğini kaldırmanın yanı sıra, ‌Siri‌’nin yapılacaklar uygulamaları ile entegre olma özelliğini de azaltıyor. Yeni değişikliklerle birlikte, Things 3 veya Todoist gibi popüler yapılacaklar ve not uygulamalarının kullanıcıları bundan böyle Siri‌’ye sorarak yeni bir devir listesi oluşturamayacak, bir görevi silemeyecek veya bir notu değiştiremeyecek. bununla birlikte, sadece yeni görevler oluşturma yeteneği kalacak.

Ilave şansın dönmesi arasında, kullanıcıların üçüncü taraf uygulamalarla fatura ödemeleri yapmalarına, faturaları aramalarına ya da kayıtlı bir kullanım içinde iki hesap aralarında para aktarmalarına ihtimal tanıyan SiriKit işlevlerinin kullanımdan kaldırılması yer alıyor. Apple keza bir takım CarPlay işlevlerini de azalıyor ve kullanıcıların bir arabada ses kaynağı belirlemek, klima, koltuk veya buz çözücü ayarlarını yapmak için “Siri” kullanma yeteneğini ortadan kaldırıyor.

Apple’ın son hamlesi, kullanıcıları ve geliştiricileri Kısayolları kullanım konusunda birleştirmek planının bir parçası olabilir. Kısayollar, kullanıcıların bir üçüncü taraf uygulaması için belirtilmiş bir görevi tetikleyen özel bir açıklama oluşturmasına olanak tanıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/apple-ios-15te-siri-ve-carplayi-kisitlayacak