Apple, Haziran ayında bir Çin vatandaşına hitaben yazdığı ve piyasaya sürülmemiş ürünlerin tanıtımının tüketicilere hasar verdiğini söyleyen bir mektup, şirketin konu hakkındaki tutumunu pekiştirdi. Şirket, yaptığı açıklamada bu tarz durumların müşterilere ve kendilerine zarar verdiğini belirtti.

Apple avukatları tarafından kaleme alınan ve sızdırılan prototip teçhizat satıcısına gönderilen mektupta şirket, söylentilerin ve piyasaya sürülmemiş ürünlere ilişkin yetkisiz reklamların sürprizleri azaltarak alıcı çıkarlarını hasar verdiğini savundu.

Apple’ın sesli asistanı Siri, sosyal medyada tepki topladı

Apple: sızıntılar çıkarlarımızı baltalıyor

Mektupta Apple, “Bu tür durumlar tüketicilerin ve Apple’ın çıkarlarına hasar veriyor. Dolayısıyla Apple’ın ürünlerinin tasarımı ve performansı hakkında yayınlanmamış bilgilerin kuytu tutulduğunda reel ve potansiyel ticari değere sahip olduğu bariz” ifadelerine yer verdi.

apple-sizintilar-musterilere-zarar-veriyor

Mektup, sosyal medyada duyurulmamış şirket ürünlerinin prototiplerinin satışına karşın bir baskının parçası olarak gönderildi. Bu tarz cihazların fabrika çalışanları tarafından çalındığı ve menfaat sağlayabilecek herkese satıldığı bahis ediliyor. Bu da çoğunlukla ürünlerle ilgili bilgilerin devlete ait duyurularından fazla önce kamuoyuna açıklanmasına neden oluyor.

iPhone, iPad, Apple Watch, Mac ve diğer Apple mahsul serileri hakkında data talebi, piyasaya sürülmemiş cihazlara ulaşan halk müziği için bir cins endüstri haline geldi. Sızıntılar genel olarak Apple’ın Çin fabrikalarından elde ediliyor ve yayınlanıyor. Şirket ise, sızıntıları çözmek için mahsul lansmanları hakkında dezenformasyon yaymanın da arasında bulunduğu farklı yöntemler deniyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/apple-sizintilar-musterilere-zarar-veriyor