Bütün dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını, alışveriş yapma şeklimizi de büyük ölçüde dijitalleştirdi. Fiziksel mağazaların genellikle kapalı olduğu bu dönemde online alışveriş seri bir şekilde arttı. Bu artışa rağmen maddesel mağazalar konusunda önemli bir açıklama yapan Apple, maddesel mağazalara yatırım yapmayı sürdüreceğini duyurdu.

Apple'ın perakende ve insandan sorumluluk sahibi başkan yardımcısı Deirdre O'Brien, Almanya merkezli Funke Mediengruppe'ye yaptığı açıklamalarda Apple'ın bedensel mağazalar konusunda yatırımlarına devam edeceğini doğruladı. 

Web sitelerinde insanların ürünler hakkında çok şey öğrenebileceğini lakin bir mağazada ürünlere dokunup onlar hakkında bir us edinebileceğini bildiren O'Brien, Apple olarak daha fazla fiziki mağaza açmayı hedeflediklerini de paylaştı. Bu mağazaların hangi bölgelerde ve ne zaman açılacağı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Andırmak icabında Apple'ın dünya genelinde toplamda 511 fiziki mağazası bulunuyor. Bu mağazaların 100 her birine ise Avrupa bölgesinde. Ülkemizde de biri Anadolu öteki ise Avrupa yakasında elde etmek üzere iki tane Apple Store bulunuyor. Apple'ın Anadolu yakasında yer alan Bağdat Caddesine üçüncü Apple Store'u açmaya hazırlandığını da paylaşalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/01/apple-fiziksel-magaza-yatirimlarina-devam-edecek