Teknoloji dünyasının en önemli firmalarından biri olan Apple, bilhassa Apple Watch modelleri ile birlikte sıhhat teknolojileri alanında da önemli çalışmalara imza attı. Bugün karşımıza meydana çıkan yeni bilgilere kadar Apple, bu durumu bir adım daha ileri götürerek geçmişte kendi sıhhat kliniklerini açtırmak için araştırmalar yapmış.

Apple'ın sıhhat alanındaki çalışmaları ile ilgili şirkete yakın kaynaklara dayandırılan yeni bir rapor yayınlayan The Wall Street Journal, Apple'ın 2016 yılında sağlık teknolojileri konusunda araştırmalar gerçekleştirmek için “Casper” kod adına sahip olan yeni bir proje başlattığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere kadar Apple'ın Casper projesi kapsamında kendi sağlık durumu kliniklerini açması hedefleniyor. Kendi sağlık durumu kliniklerini açarak sağlık durumu teknolojileri alanında daha aktif olmayı hedefleyen Apple'ın bu kliniklerde çalışacak doktorları ekibine katmayı planladığını da ekleyelim.

Yayınlanan rapora kadar Apple'ın sağlık alanındaki çalışmalarının yönetilmesi için Stanford Üniversitesinde ödev yapan Dr. Sumbul Desai 2017 yılında anlaşıldı ve Desai Apple'da sağlıktan sorumluluk sahibi başkan yardımcısı olarak işe başladı. Raporda paylaşılan bilgilere kadar Apple Casper projesi üstünde çalışmaya devam etse de proje durma noktasına dek geldi.

Bu durumun esas nedeni ise Casper projesinde bulunan manâlı isimlerin şirketten ayrılması olarak gösterildi. Casper projesi ile ilgili bilgilerin ortaya çıkmasının gerisinde konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Apple sözcüsü, şirketin sağlık durumu hizmeti çalışmalarının demin erken aşamalarında olduğunu dile getirdi.

Apple sözcüsüne göre ise rapordaki iddiaların birçok eksik, güncelliğini yitirmiş ve yanlış bilgilere dayanıyor. Bu bilgiler güncelliğini yitirmiş olsa da Apple'ın bir dönem kendi sağlık kliniklerini başlamak için araştırmalar yaptığı bu sayede ortaya çıkmış oldu. Gelecekte Apple'da çalışan doktorları ve şirketin kendi sıhhat kliniklerini görmek sürpriz olmayacaktır.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/17/apple-in-2016-yilinda-baslattigi-saglik-projesi-casper-durma-noktasina-geldi