Son dönemde ülkemizde de çoğu kez bir video türüne denk geliyoruz. Bazı fenomenler, lüks araçların yanında yaklaşarak araç sahiplerine ne meslek yaptıklarını soruyorlar. Bu videoların ABD'deki örneklerinden birinde bir TikTok fenomeninin kadrajına Apple'ın satın alma başkan yardımcısı Tony Blevins yakalandı. Tony Blevins'e ne meslek yaptığı sorulunca Blevins, ofansif ve barbar olarak nitelendirilebilecek söylemlerde bulundu. Bu videonun viral ülkü dönüşmesinden daha sonra Apple, Blevins'i işten çıkardı.

Blevins'in kovulmasına neden olan açıklaması ise yaptığı işi "Arabalarla yarışırım, golf oynarım ve büyük göğüslü kadınları okşarım. Ama hafta sonları ve büyük tatil günleri müsade alıyorum." şeklinde tanımlaması oldu. Sahiden Blevins videoda Apple'da çalıştığını ve hatta kendi işini bile söylemiyor, oysa Blevins'in mütevazı olmayan tutumunun yöneticinin işten çıkarılmasına niçin olduğu bahis ediliyor. 

Bloomberg, videonun Apple'da bir iç soruşturma başlattığını ve bunun Blevins'in ekibinin başına geçmesiyle sonuçlandığını bildirdi. Haberde hem, yorumların Apple'ın kadınların temsilini ve güçlendirilmesini artırma hedefleriyle uyuşmadığını düşünen bir takım çalışanları kızdırdığı da belirtiliyor. Tony Blevins, Bloomberg'ün haberinde söylediklerinden rahatsız olanlardan özür diledi. 

Apple, çalışanlarının sosyal medyada söyledikleri konusunda katı bir tutum sergiliyor. Bu yılın başlarında bir mühendis, telefonunu çaldıran birine teknik takviye sunan viral bir video nedeniyle şirketin kendisini kovmakla korkutma ettiğini iddia etti. Buradaki tek fark, Tony Blevins'in kendi videosu kendinin yüklememiş olması. Bizlerin bu işten tümdengelim süreciyle ilgili anladığı ise La Fontaine masallarından çıkarılabilecek bir sonuç gibi; "alçak gönüllülük erdemdir."

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/30/applein-ust-duzey-yoneticilerinden-tony-blevins-bir-tiktok-videosunda-soyledikleri-nedeniyle-kovuldu