Apple'ın yenilenen MacBook Pro ve Mac küçük modellerini web sitesi üzerinden bugün tanıtabileceğini birkaç saat önce sizlerle paylaşmıştık. Beklenen oldu ve Apple'ın yeni ürünleri Apple Newsroom üzerinden tanıtıldı. Apple'ın tanıttığı ürünler arasında M2 Pro ve M2 Max çipleri, yenilenen MacBook Pro ve Mac mini modelleri yer alıyor.

SoC tasarımlı yeni cins M2 Pro ve M2 Max çiplerini duyuran Apple kadar aktarılan bilgilere kadar M2 Pro çipi ile birlikte 12 çekirdeğe dek CPU, 19 çekirdeğe değin GPU ve 32 GB'a kadar hızlı birleşik bellek sunuluyor. M işlemci ailesinin en enerjik üyesi konumunda yer alan M2 Max ise 38 çekirdeğe kadar GPU, iki kat daha fazla birleşmiş hafıza bant genişliği ve 96 GB'a kadar birleşmiş bellek sunabiliyor.

M2 Pro ve M2 Max çiplerinin kullanılacağı birincil modeller ise MacBook Pro ve Mac mini oldu. Apple, yeni tür Apple M2 Pro ve M2 Max çiplerine sahip yeni 14 ve 16 inçlik MacBook Pro modellerini de bugün tanıttı. Tasarım anlamında bir önceki model ile tamamen aynı durumda olan yeni MacBook Pro modelleri, yeni çipler bir uçtan bir uca performans anlamında ise manâlı bir yenilenme yaşadı.

Yeni çipler ile birlikte batarya performansını da geliştiren yeni MacBook Pro, 22 saate değin pil ömrü sunacak. Bugün siparişe açılan yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro modelleri 24 Ocak tarihinde satışa sunulacak. Yeni MacBook Pro modellerinin 49 bin 999 TL'den başlayan fiyatlarla siparişe açıldığını da ekleyelim.

Bugün karşımıza meydana çıkan bir diğer Apple ürünü ise Mac Küçük oldu. M2 ve M2 Pro çipleri ile birlikte yenilenen Mac Küçük, M2 çipli modeli için 14 bin 499 TL'den başlayan fiyatlarla siparişe açıldı. M2 ve M2 Pro çipleri ile birlikte önceki modellere oranla çok daha başarılı bir performans sunması beklenen yenilenen Mac mini, tıpkı yeni MacBook Pro modelleri gibi 24 Ocak tarihinde satışa sunulacak.

Yenilenen Mac ufak ile ilgili açıklamalarda yer alan Apple'ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, kompakt tasarımında fantastik özellikler ve fazla geniş temas seçenekleri sunan Mac küçük'nin birçok farklı yerde birçok öbür yolla kullanılabileceğini aktardı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/17/apple-m2-pro-ve-m2-max-cipleri-ile-birlikte-yenilenen-macbook-pro-ve-mac-mini-modellerini-tanitti