Apple'ın müzik yayını Şubat ayında 11 milyon kullanıcıya kadar ulaşmıştı. Şubat ayından beri servisin 2 milyon kullanıcı kazanması büyük bir başarı olarak kabul ediliyor. Henüz kullanıma açılalı on ay kadar olan bu müzik servisi oldukça güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor. Endüstrinin lider servisi Spotify hizmete gireli tam 8 yıl oldu. Ancak şu anda kullanımda olan 1 milyar iOS cihazının piyasada olması Apple Music’in daha fazla kullanıcıya ulaşması hedefleniyor.

Servisin hızlı büyümesinin en önemli sebeplerinden biri de Apple Music‘e özel olan şarkılar ve albümlerin olması. Future, The 1975 ve Drake gibi isimler Apple Music’e özel içerikler oluşturuyor. Bu isimlerden Drake daha önce de iTunes için özel olarak bazı içerikler üretiyordu. Hatta cuma günü sanatçının yine Apple Music servisine özel bir albümünün daha çıkması bekleniyor.

Büyük bir yarış içerisine giren servisin bazı eksik yönleri de tabiki yok değil. Mesela ilk yılının bitmesine yaklaşırken çok büyük bir güncelleme veya yenilik almadı. Sadece arada sırada bazı hata düzeltmeleri yayınladı. Ancak Apple işletim sistemi iOS‘un güncelleme takvimine uyarsa servisin Haziran ayında düzenlenecek olan geliştirici konferansı WWDC‘de yeni özelliklerle karşımıza çıkacağını düşünebiliriz. En büyük rakibi Spotify’ın özellikle kullanıcılarına her hafta dinleme özelliklerine göre hazırladığı Discover Weekly özelliği kullanıcıların en beğendiği özelliklerden biri olarak ön plana çıkıyor. Apple’ın servisinde kullanıcıları tarafından bu kadar benimsenmiş bir özellik ise henüz bulunmuyor. Spotıfy'da ki bu özellik Apple Music'e de gelecek mi, ileriki zamanlarda göreceğiz.