Teknoloji dünyasının en büyük şirketlerinden Apple ve Samsung, akıllı telefonlardan tabletlere öyle fazla alanda hükmünü sürdürüyor. Özellikle zeki telefonlarıyla kasasını dolduran bu iki imalatçı, aynı performansı tablet pazarında da yakaladı.

Bilindiği üzere Apple, tablet pazarına antre yaptığı dönemden bu yandan daima zirvedeydi. Bunu 2021 yılında da kimseye kaptırmayan ABD’li üretici, son çeyrekte de tablet pazarının lideri oldu. Apple’ın yanı sıra Samsung da, yine bu pazarda ikinciliği kimseye bırakmadı.

Apple, ekipman sızıntıları hakkında konuştu: Müşterilere zarar veriyor

Apple ve Samsung’un yüzü tablet satışlarında gülüyor

Temmuz ayına antre yapmamızla birlikte dünyadaki böylece çok imalatçı, 2021’in ikinci çeyreğine dair finansal raporlarını yayınlamaya başladı. Bu bağlamda pandemi döneminde elektronik tüketimi epey arttı. Özellikle evden çalışıldığı bu süreçte tabletlerin satışları yüzde 5 artarak 45.2 milyon birime ulaştı.

45.2 milyonluk sevkiyatın yapıldığı tablet pazarında Apple yine zirveyi bırakmadı. Firma, Nisan ve Haziran ayları aralarında ortalama 15.82 milyon iPad satarak yüzde 35’lik pazar payını korudu.

Apple’ın yüzde 35’lik pazar payında hiç kuşkusuz en etkin modeli iPad Pro (2021) oldu. Bu tablet Apple’ın yüzde 35 pazar payında yüzde 11’lik kısmı temsil ediyor. Strategy Analytics’e göre hibrit çalışma ve daha artı dijitalleşme, tabletlere olan talepleri daha da artıracak.

Android tablet lideri tekrar Samsung

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Apple’ın arkasından tablet sektöründeki en büyük ikinci imalatçı oldu. Özellikle şirketin Galaxy Tab serisi, küresel sevkiyatların yüzde 18’ini oluşturarak 8.2 milyon birime ulaştı. Parasal verilere tarafından Samsung’un pazar payı, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2.1 puan arttı. Bu da, firmanın ikinci sıradaki yerini korumasındaki en büyük etmen oldu.

Tablet pazarındaki üçüncülüğü ise Lenovo aldı. Akıllı telefon pazarında Motorola doğruca iyi bir ivme yakalan imalatçı, tablet pazarında da Haziran ayındaki yüzde 67 artışı ile 4.7 milyon sevkiyat yaptı. Bu da, Lenovo’yu kıyasıya rekabette üçüncülük konumuna taşıdı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/apple-ve-samsung-tablet-pazarinda-rakip-tanimiyor