Apple'ın zeki saat ailesi olan Apple Watch'ın kazandığı tüm özellikleri geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Bilhassa sıhhat konusunda pazarın en başarılı modelleri arasında yer alan Apple Watch modeller, gelecekte sağlık konusuna odaklanan yeni özellikler kazanabilir.

Kısa süre önce Apple Watch modelleri ile ilgili bir rapor yayınlayan Bloomberg, keza Apple Watch modellerinin gelecekte kazanacağı sıhhat özelliklerini hem de bir sonraki Apple Watch'ın sahip olacağı özellikleri paylaştı. Rapora göre Apple, zeki saatleri üzerinden kandan şeker ölçümü yapabilecek bir nitelik üzerinde çalışıyor.

Bildiğiniz gibi kandan şeker ölçümü için genelde parmaktan bir damla kan alınıyor. Apple'ın sunacağı çözümde ise Apple Watch modelinin bir şekilde kullanıcının kanını derisi üzerinden çözümleme ederek şekerini ölçen bir teknoloji kullanılacak.

Bu özelliğin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu ve birkaç sene daha karşımıza çıkmayacağını da ekleyelim. Rapora tarafından karşımıza çıkacak bir öteki özellik ise cisim ısısı ölçme sensörü olacak. Bu özelliğin bu sene tanıtılacak Apple Watch 7 modelinde karşımıza çıkması bekleniyordu.

Fakat Bloomberg'ün paylaştığı bilgilere tarafından gövde ısısı ölçme sensörü 2022 yılında tanıtılacak Apple Watch modellerinde yer alacak. Önümüzdeki aylarda tanıtılması beklenen Apple Watch Series 7 modelinde ise daha süratli bir işlemci, daha güçlü kablosuz bağlantı ve geliştirilmiş bir ekran gibi yeni özelliklerin yer alması bekleniyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/15/apple-watch-gelecekte-kandan-seker-olcumu-ve-vucut-isisi-olcumu-yapabilecek