Aşı edinmek istemeyen bir grup insan Unjected isimli bir sosyal medya oluşturdu. Sosyal uygulama, COVID-19 aşıları hakkında yanlış bilgilerin yayılmasına ilişkin politikalarından ötürü Google ve Apple kadar inceleniyor. Uygulamayı kuranlar ise Hawaii’de yaşamış iki bayan. Grup kendini, “tıbbi özerkliği ve serbest konuşmayı destekleyen benzer düşünen halk müziği” olarak tanımlıyor.

Google ve Facebook, COVID-19 aşısı için talimatlar verdi!

Apple, Unjected uygulamasını mağazasından kaldırdı

Gerçekte kullanıcılar bir profil oluşturup, öteki üyelerle eşleşmekte ve mesaj göndermekte. Mayıs ayında piyasaya sürülen başvuru formu Apple ve Google mağazalarında yer alıyordu. Ama son zamanlarda uyarı çeken başvuru formu aşı karşıtı politikalarından ötürü Apple’dan engel yedi.

Unjected uygulaması

Apptopia‘ya göre, Unjected Mayıs ayından beri 18 bin defa indirildi. Platform, flört ve arkadaşlık sitesi olarak başlasa da son zamanlarda bir sosyal ağ platformuna dönüştü. Kullanım, rutin güncellemelerinin arkasında Google’ın incelemesine takıldı. Google, Unjected’e uyarı e-postası göndererek hatalı bilgilere sahip gönderileri kaldırmasını istedi. Uygulama geliştiricilerinin hatalı bilgiler içeren gönderileri kaldırmaması durumunda uygulamayı Play Store‘dan kaldıracağını açıkladı.

Laf konusu gönderiler arasında aşıların insanları denek olarak kullandığı, 5G teknolojisinin biyosilah olduğu, mRNA aşılarının genleri değiştirdiği gibi onlarca komplo teorisi yer alıyor. Paylaşımların tespiti üstüne Google, 16 Temmuz’da Unjected’e yayınları dilekçe mağazasından kaldırması için iki hafta süre verdi.

Aşı karşıtı Unjected uygulaması Apple Store'dan kaldırıldı

Geliştirici Shelby Thomson, uyarının peşinde gönderi paylaşma özelliğini kaldırdıklarını açıkladı. Fakat Thomson, sansürlere karşı çıkarak kısa süre daha sonra hem özelliği hem de laf konusu gönderileri geri yükleyeceklerini belirtti.

Apple, COVID-19 ile ilgili bütün uygulamaların güvenilir sağlık ve emniyet bilgileri sağlamasını durum koşuyor. giderken Unjected uygulamasının aşılarla ilgili görüşleri, 25 bin takipçili Instagram hesabında da akustik buldu. Platform, Instagram hesabında ara sıra koronavirüsle ilgili yanlış bilgileri yaymaya devam ediyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/asi-karsiti-unjected-uygulamasina-appledan-engel