İlk olarak Bloomberg ve The Wall Street Journal tarafından paylaşılan bilgilere kadar Çinli arama devi Baidu, ChatGPT sözde suni zeka destekli bir sohbet uygulaması üstünde çalışıyor. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu uygulamanın mart ayında yayına alınması planlanıyor. Baidu, doğal dil kavrayış ve oluşturma konusunda birkaç yıl her tarafında eğitilen büyük ölçekli bir makine öğrenimi modeli olan Ernie sistemine dayanacağını söyledi.

Mart ayında piyasaya çıkması planlanan Baidu'nun suni akıl uygulaması, ilk olarak firmanın arama motoruna entegre edilecek. Bu da chatbot'un çoğunlukla Çince sonuçlar üreteceğini gösteriyor. Çin'deki diğer bütün veri kanalları gibi, Baidu'nun chatbot'unun da lokal düzenlemelere ve sansür kurallarına tabi olacağı tahmin ediliyor.

ChatGPT'nin teknolojisi, büyük miktarda veriden, kullanıcıların istemlerine insan sanki bir şekilde nasıl yanıt verileceğini öğrenerek çalışıyor. Çin'deki sohbet robotları acilen sosyal etkileşime odaklanırken ChatGPT, programlama ve makale yazma gibi daha profesyonel görevlerde daha iyi performans gösteriyor. Baidu'ya yakın bir kişi, şirketin kullanıcılar arama istekleri yaptığında sadece bağlantılar yerine chatbot tarafından oluşturulan sonuçları dahil etmeyi planladığını söyledi.

OpenAI, geçtiğimiz haftalarda Microsoft'tan önemli bir yatırım almıştı. Baidu'nun söz konusu hamlesi, şirketin Microsoft'la rekabetini artırmasına da neden olacak. Dünyanın arama devi Google ise hemen şimdi ChatGPT'ye muhalif bir mahsul üzerinde çalışmıyor. Oysa buna karşın şirketin CEO'su Sundar Pichai, Google'ın 2023'te yapay zeka dil özellikleri için fazla pozitif planının olduğunu söylemişti.

Suni zeka rekabetinin nereye evrileceğini, şirketlerin bu konuda nasıl adımlar atacağını ise vakit gösterecek. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/31/baidu-chatgpt-benzeri-uygulamasini-mart-ayinda-yayina-alacak