Resmî Gazete‘de yeni yayımlanan bir yönetmelikle günlük alıştırma süreleri değişti. Ülkemizde nakliyecilik sektöründe milyonlarca çalışan ve işvereni ilgilendiren mevzuat bugün yayımlandı. Yönetmelik karayolları, demiryolları, deniz, göl ve akarsularda çalışanları kapsıyor. aynı zamanda, jurnal iş süresi, gece çalışma saatleri, profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile araç kullananların günlük egzersiz süresini açıklıyor.

Peki, yeni kararla kim ne dek çalışacak? İşte haberin ayrıntıları…

Resmi Gazete’de yeni yönetmelik: TR Karekod yolda

Jurnal çalışma süresi 11 saati geçemez

Egzersiz ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Resmî Gazete‘de 27 Temmuz 2021 tarihli bir yönetmelik yayımladı. “Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Egzersiz Süreleri Yönetmeliğinde Değiştirme Yapılmasına Dair Mevzuat”e göre, günlük meslek süresi 11 saati, gece egzersiz süresi 7,5 saati geçemeyecek.

Çalışma süresi(Foto: Anadolu Ajansı)

bununla beraber, profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile vasıta kullananlar günlük 9 saati geçmeyecek şekilde çalışacak. Fakat Bakanlık, bu sürenin herhangi bir haftada iki kez 10 saate çıkarılabileceğini açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, egzersiz dönemleri hakkında da kararlarını belirtti. Buna kadar, çalışma dönemini 6 ayı geçmemek üzere işveren belirleyecek.

Resmî Gazete’deki kararda, “Jurnal meslek süresi 11 saati, gece çalışma süresi 7,5 saati geçemez. Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların jurnal alıştırma süresi 9 saati geçemez, fakat bu vakit herhangi bir hafta içinde iki kere on saate çıkarılabilir.” ifadesi yer aldı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/gunluk-calisma-sureleri-degisti