Bakanlık’tan gelen açıklamaya tarafından bir yılı aşkın süredir dünyada ve Türkiye’de görülen Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını denetim aşağıda tutma nedeniyle önlemler sıklaştırıldı. Bu doğrultuda temizlik, maske ve uzaklık kurallarının yanı sıra hayatın her alanına karşın uyulması gerekli önlemler belirlenerek Tam Kapanma sürecine geçildi.

17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00‘te sona erecek Tam Kapanma uygulaması, İçişleri Bakanlığı‘na göre vatandaşlarımızın özverileriyle büyük oranda başarılı geçiyor. Kısıtlamaya uymayan binlerce vatandaş kuralları ihlalden idari işlem cezasıyla karşılaşırken; sektör çalışanları için geçerli olan alıştırma dokunulmazlık izni belgesi ise her geçen saat daha fazla kullanım alıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamı şöyle:

“e-Devlet vasıtasıyla e-başvuru formu üzerinden alınamayan ve manuel olarak doldurulan dokunulmazlık izin belgeleri kontrolü, fedakarca çalışan kolluk kuvvetlerimiz denetlerini yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Hepimizin birbirimize karşı sorumluluk sahibi olduğu salgınla mücadelede, normalleşme sürecine değin temizlik, maske ve mesafe almak üzere öteki bütün kurallara uymayı sürdürmeliyiz. Aziz milletimize; bu süreçte göstermiş olduğu dayanma, fedakârlık ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/bakanlik-acikladi-iste-calisma-izni-alan-kisi-sayisi
Yorumlar