Çevrimiçi dünyada çok fazla tehdit ile karşılaşabiliyoruz. Özellikle gün içinde en sık kullandığımız akıllı cihazlar olan telefonlar, siber saldırılardan en çok etkilenenler arasında. Normalde siber saldırıya maruz kalmış ya da virüs bulaşmış bir bilgisayarı arındırmak için anti virüs yazılımları kullanırız ama telefonlar için bu durum çok daha kolay.

Samsung telefon sahiplerini üzen gelişme!

ABD senatosuna verilen emniyet bilgilendirmesinde bu yöntem önerildi

Telefonunuzu kapatın ve açın. Evet, bu dek basit. Bir cihazı kapatıp açtırmak teknolojik bir mecaz haline gelmesine karşın doğrusu etkili bir usul. ABD senatosu için bahşedilen emniyet bilgilendirmesinde “telefonu kapatıp açmanın” önemi vurgulandı. Bütün senatörlere ve devlet görevlilerine bu usul öneriliyor. Ayrıca bunu bir alışılmışlık haline getirmeleri isteniyor.

Fiilen her şey son yıllarda büyüyen siber korkutma teknolojilerine alt. Geçmişte, siber saldırganlar bir virüsün kalıcılığı üstünde çalışıyorlardı ve bütün kaynaklarını bu yöne harcıyorlardı. Kötü niyetli bilgisayar korsanları, odaklarını gitgide artarak daha pozitif akıllı telefonlara çevirdikçe, virüslerdeki kalıcılığın kayda değer olmadığını keşfettiler.

Bunun en büyük nedeni ise çoğu akıllı telefon kullanıcısının cihazlarını arada bir kapatmasıydı. Bilgisayar korsanları, insanların telefonlarını bu şekilde kullandığını biliyor. Bu yüzden telefonun doğrudan doğruya hafızasında çalışan fena amaçlı yazılımlar geliştirmeye başladılar. Kimse telefonunu kapatıp açmazken daimi bir virüs ilerletmek, siber korsanlar tarafından mobil platformlar için gereksiz görülüyor.

Telefonları kapatıp açmak, İsrail’in NSO Grubu ya da devlet destekli sofistike bilgisayar korsanlarını alıkoymak için yeterli olmayacağı belirtiliyor. Fakat günde birkaç defa zeki telefonunuzu kapatıp açmanın, cihaz belleğine yazılmış virüslerden kurtulmanın en iyi yolu olduğu belirtiliyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/basit-bir-hareket-telefonunuzu-daha-guvenli-bir-hale-getirebilir