Berqnet Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, Webrazzi Summit'te gerçekleştirdiği konuşmasında B2B girişimlerde mahsul-pazar uyumunu ele aldı. Mahsul ve proje satışında uygun satmak modeli üstüne konuşan Hintoğlu, online, iş ortakları kanalıyla ve doğrudan satmak ekibiyle yapılan satışları değerlendirdi. 

Hintoğlu, ayrıca izleyicilere kurumsal müşteriler için kayda değer değerinde parametrelerinden bahsetti. Bu parametreler arasında çözülen sorunun büyüklüğü, lider marka veya girişimin vizyonu ve iddiası, çözüm setinin genişliği yer alıyor. bununla birlikte Hintoğlu, parametrelerden söz ederken birincil satın alma maliyeti, toplam satın alma maliyeti, ödeme koşulları ve kalite kavramlarını da değerlendirdi. Yeniden parametreler dahilinde deneme, satın alma, montaj ve başvuru formu kolaylığı kavramları gündeme geldi. Bu bağlamda Hintoğlu eğitim ve yardım konularına da değindi. 

Konuşmasının ilerleyen kısımlarında satmak kanalları için manâlı parametreleri paylaşan Hintoğlu, tanıdık marka veya girişimin vizyonu ve iddiası üzerine örnekler verdi. İlk satıştaki gelir, hizmet, üyelik bedeli, yerine geçen kimse parça gibi baştan eden kazanç ve ödeme koşulları alanlarında değerlendirmelerde bulundu. Müşteri memnuniyeti, kalite ve çözüm setinin genişliği konularına tarafsızlık getiren Hintoğlu müşteriye denetme kolaylığı kavramının üzerinde durdu. Aynı şekilde satın alma, kurulum, başvuru ve izleme kolaylığı kavramlarını detaylandırdı.

Konuşmasında "Nerede Pivot Gerekebilir?" sorusunu yanıtlayan Hintoğlu, ortaklıklar, esas kaynaklar, maliyet yapısı ve kazanç kalemleri üstünde durdu. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/23/b2b-girisimlerde-urun-pazar-uyumu