Baraka, tente veya çadır gibi araçlardan oluşturulan konaklama olarak tanımlanan kamp, 20'nci yüzyılın başından itibaren popüler ışık halkası geldi. Covid-19 pandemisinde sosyal mesafe kuralı nedeniyle kalabalıktan uzaktan vakit vermek isteyenlerin sayısı yükseldi. Bu noktada yeni cins kamp teknolojileri önem kazandı. Bu araçlardan biri de karavan ve tekne deneyimini birleştiren BeTRITON...

Araç, bambaşka konaklama ve gezi imkanı sağlıyor. BeTRITON, yüzebilen elektrikli bisiklet olarak tanımlanıyor. Araç, girişimci Aigars Lazuis kadar iki kişinin konaklayabileceği şekilde tasarlandı. 

Hem kısa ayrıca de uzun yolculuklar için kullanılabilen üç tekerlekli bisiklet 50 kilometrelik menzile sahip. Motor koluna emrindeki direksiyon ve zor kabloları bir uçtan bir uca suda yüzebiliyor. Araçta altı tane güneş paneli de bulunuyor. Ayrıca USB şarj portlarına sahip. Satmak fiyatı ise 15 bin dolardan başlıyor. BeTRITON, bu yıl Avrupa'da piyasaya sürülecek.

E-bisiklet, sürdürülebilir ulaşım odağında hava kirliliği, sera gazı emisyonları ve trafik gibi sorunlara çözüm olacağı düşünülüyor. Danışmanlık firması Deloitte, 2020 ile 2023 yılları arasında dünya çapında yaklaşık 130 milyon e-bisiklet satılacağını tahmin ediyor

New York City, Chicago ve Charlotte gibi çoğu büyük metropol, toplu nakliye altyapılarına e-bisikletleri dahil etmeye başladı. Ayrıca acilen ABD Senatosu'ndan bir e-bisiklet satışında ücret kolaylığı sağlamayı planlıyor. 

bu nedenle alana yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Geçen Ocak ayında Lime, istikrarsız bataryalara sahip olan yeni elektrikli bisiklet modelini tanıtmıştı. Yeni bisiklet modelinin en önemli özelliği ise değişebilir bataryası. Istikrarsız olarak üretilen bataryalar Lime'ın elektrikli scooter modelleri ile birlikte de kullanılabiliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/20/betriton-yuzebilen-elektrikli-bisiklet