Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, hafta başında yaptığı tanımlama ile müşterilerinin USD Coin (USDC), Pax Dollar (USDP) ve True USD (TUSD) varlıklarını kendi sabit kripto para birimi (stablecoin) olan BUSD'ye dönüştüreceğini duyurdu. 29 Eylül'de gerçekleşecek olan bu atak, şirketin yaptığı açıklamaya tarafından, "kullanıcılar için likiditeyi ve anapara verimliliğini artırmak" için hayata geçiyor. 

Binance'in bu kararının sonucunda USDC, USDP ve TUSD ile spot, vadeli ve marjin alım satım işlemleri de kaldırılacak. Şirketin paylaştığı gönderiye kadar, USDC, USDP ve TUSD'sini cüzdanından çekmek isteyen kullanıcılar, bu durumdan etkilenmeyecek. 

Kullanıcılar USDC, USDT ve TUSD cinsinden varlıklarını, BUSD cinsinden hesap bakiyelerine 1:1 oranında çekebilecek.

50 milyar doların üstünde piyasa değerine sahip olan USDC, piyasadaki en büyük ikinci değişmez kripto para birimi olarak konumlanıyor. Jurnal  5.5 milyar dolar işleme konut sahipliği yapan USDC'nin, Binance'te BUSD'ye dönüştürülecek olması piyasadaki o kadar fazla kişinin aklında yeni soru işaretleri doğurdu. 

Zira USDC ile karşılaştırıldığında BUSD'nin piyasa değeri 19.3 milyar dolar ile USDC'nin aşağıda kalmaktaydı. Ancak bu yeni açıklamanın arkasında BUSD'nin günlük işlem (trade) hacimleri yüzde 56 yükselerek 6.5 milyar dolara ulaştı. şimdi ise jurnal operasyon hacmi yüzde 65'lik bir çoğalma ile 8.2 milyar doların üzerine çıktı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/06/binance-usdc-usdp-ve-tusd-destegini-kesiyor