LiveLeak’ten yayın hayatına veda ederken, sitenin kurucu ekibinden ismi bilinen tek birey olan Hayden Hweitt bir yorumlama yaptı. Açıklamada Hweitt, “15 sene her tarafında bu projenin üzerinde çalıştık. LiveLeak başarabileceği her şeyi başardı ve artık yola devam etmenin vakti geldi. Umarım Itemfix’i beğenir, eğlendirici ve eğitici bulursunuz. ifadelerine yer verdi.

 

Uzun zamandır internetin temel bir parçası olan site, kuvvet içerikli tüm videoları platformdan kaldırdı. Itemfix projesine tamamen kendini adayan LiveLeak ekibi, bundan sonradan bu tarz videolara izin vermeyecek ve yükleyenleri anında engelleyecek.

Geçmişte yapılan paylaşımları medyayı her tarafta tarif etmek olarak yorumlayan site, süre içinde pek fazla eleştirinin de odağı olmuştu. LiveLeak’in en çok gündemde olduğu dönem ise, 2014 yılı oldu. Bu dönem ABD’li bir gazetecinin, IŞİD göre katledilme videosunu barındıran site yoğun bir trafik aldı. Oysa bu trafiğin eleştirilere neden olmasının arkasında Hweitt, IŞİD videolarının bir daha yer edinmeyeceğini açıkladı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/bir-devrin-sonu-liveleak-kapandi
Yorumlar