9 Mayıs akşamı Bitcoin fiyatları, 2022'nin minimum seviyesine indi. Bitstamp borsasının verilerine kadar Bitcoin fiyatları 30 bin dolara düşerken, 2021'in Temmuz ayındaki fiyatları hatırlattı. Grafiğe baktığımızda 20 Temmuz 2021 tarihinde Bitcoin fiyatının 30 bin doların altına düştüğünü görüyoruz.

9 Mayıs'taki Bitcoin fiyatı, bununla beraber 2021'in Kasım ayında yaşanan zirveden yüzde 50 oranında daha düşük. Peki Bitcoin'in çöküşünü tetikleyen UST saldırısı nasıl gerçekleşti?

Bitcoin fiyatları niçin düştü? 

Luna Foundation Guard, 9 Mayıs günü paylaştığı bir tweet ile kripto fiyatlarındaki dalgalanma karşı  UST'yi desteklemek için 1,5 milyar dolar kredi alacağını açıkladı. 

1/ Over the past several days, market volatility across crypto assets has been significant.

The market turmoil is also reflected by the past week's uncertain macro conditions across legacy asset classes.

— LFG | Luna Foundation Guard (@LFG_org) May 9, 2022

Burada 2 ufak anekdot düşmekte üstünlük var. Luna Foundation Guard'ın stabilcoin'i UST'yi algoritmik olarak dolara endeksleyebilmek adına rezerv bulundurması gerekiyor. Luna Foundation Guard gibi büyük organizasyonlar toplu kripto para alımlarında kripto piyasasındaki dengeleri bozmamak namına borsa dışı (over the counter) alımları tercih ediyor. Bu alımlar, 3. taraf şirketler göre gerçekleştirilirken, kripto paralar daha yerinde fiyatlara gücenmiş oluyor. 

bu arada Twitter'da Web3, kripto ve blockchain üstüne yazar Napgener'in paylaştığı bir tweete tarafından kredi Genesis'ten alındı. 

The answer to who is behind the $UST $LUNA attack is located inside the @GenesisTrading loan book.

A little birdy has already leaked their name