Biyoteknoloji, İlaç ve Tıbbi Cihaz sektörünün altın standardı olan “medikal kollajeni”, patentli teknolojileri ile üreten BUGAMED Biyoteknoloji, çıktığı yatırım turunda 1 milyon TL yatırım aldı. TRAngels A.Ş. ve Yatırımcılar Grubu üyeleri önderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Alesta A.Ş. de katıldı.

BUGAMED Biyoteknoloji, dünyada stratejik bir öneme sahip olan biyoteknoloji sektörünün ülkemizde sürdürülebilir ve etkili bir yapıya kavuşması için zorunlu yerli hammadde tedariğini temin etmek nedeniyle, “Medikal Kollajen” üretiyor. On yılı aşkın deneyimi ile tip isteğine tarafından “özelleştirilebilir ürün portföyüne” süratli erişim sağlanması hedefleniyor.

BUGAMED Biyoteknoloji'nin Kurucusu Gamze Kara Mağden yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Doğadan ilham, Bilimden gücümüzü aldık” sloganı ile 2017 yılından itibaren yüksek teknolojili ürünlerde kullanılan biyoteknolojik hammaddeleri, ekibimiz ile geliştirdiğimiz patentler doğrultusunda organik atıkları dönüştürerek üretmekte ve karbon ayak izini azaltarak gelecek nesillere daha hoş bir dünya bırakmaya çalışmaktayız. TRAngels'ın bu hayalimize müşterek olmasından nedeniyle fazla mutluyuz. Bu amaçlarla önümüzdeki yıllarda biyoteknoloji sektöründe global bir oyuncu almak için ekibimiz ile yoğun olarak çalışıyoruz.

BUGAMED'den afiyet sektörüne özel “medikal kollajen” üretimi

Kollajen insan vücudundaki en kayda değer yapı proteindir ve afiyet, gıda, kozmetik gibi sektörlerde, sektöre yerinde formlarda kullanılmaktadır. Yiyecek ve kozmetik sektörlerinde düşük moleküler ağırlığa sahip hidrolize kollajen formu (2-3 kDa) kullanılırken, sağlık sektöründe vücudumuzdaki yapıya en yakın formu olan medikal kollajen (150 kDa ve üzeri) kullanılmaktadır.

İnsan yaşam süresinin uzamasıyla birlikte dünyanın ihtiyar nüfusunun gitgide artması, sağlık durumu hizmetlerinin daha pozitif kullanılmasına ve yüksek maliyetlerin ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Doku mühendisliği ve rejeneratif tıp alanının gelişimiyle yaşlılığa alt hastalıkların tedavisinde kullanılan biyomalzemelerde, biyouyumluluk ve biyobozunurluluk özelliklerinden dolayı en çok tercih edilen ürün grubu, aralarında BUGA-CoL ürününün de yer aldığı medikal kalite Alıcı 1 kollajen ailesidir. 

Yerli medikal kollajen üretimi sırasında atık geri dönüşümü yapılması, sera gazı emisyonlarının düşürülmesi ve sürdürülebilir ekonomi sağlaması yerli medikal kollajenin üretimini kolaylaştırmaktadır. BUGA-CoL, Birleşik Milletlerin sürdürülebilir yeniden yapılanma hedeflerinden 9 adam başına aracısız veya dolaylı olarak katkı maddesi sağlamaktadır. Bu hedeflerin içerisinde yer alan genel sağlığın iyileştirilmesi, ekonomik refahın artması ve gelecek nesillerin yaşam kalitesini artırılması ancak, ortak doğal kaynaklarımızın bereketli yönetimi, atıkların azaltılması ve mevcut atıkların geri dönüştürülmesi ile mümkündür.

Kaynak: webrazzi.com