Black Widow karakterine can veren Scarlett Johansson, şok bir hamleye imza attı. Marvel Sinema Evreni‘nde önemli bir yere sahip olan usta oyuncu, yapımcı işyeri Disney ile ipleri koparma noktasına geldi. Yeni filmi Black Widow’u kendi platformundan sinema ile benzer anda yayına sokan stüdyonun, sözleşme detayları sebebiyle başı dertte olabilir.

Filmden kazandığı paranın bir kısmı doğrudan gişe rakamlarına emrindeki olan Scarlett Johansson, Disney‘in kazancında düşüşe neden olduğunu iddia etti. Los Angeles Yüksek Mahkemesi‘nde dava açan ünlü oyuncu, zararının karşılanmasını talep ediyor.

Yeni Marvel filmi Black Widow hakkında 5 garip ayrıntısıyla uğraşma

Scarlett Johansson, Disney ve Marvel’dan davacı

Hollywood sektöründe bomba etkisi yapan davanın sonucu merakla bekleniyor. Bilhassa pandemi nedeniyle yayın platformlarının kullanımının arttığı şu günlerde, stüdyoların oyuncular ile anlaşmazlıklara girmesi de epeyce sürpriz olarak karşılandı. Dava hakkında Scarlett Johansson cephesinden gelen direktifler şu yönde:

Disney, Scarlett Johansson‘un Marvel ile yaptığı anlaşmanın tüm faydalarını engellemek istedi. böylece Marvel tarafının sözleşmeyi ihlal etmesine göz yumdu.

Scarlett Johansson

Tüm bunların yanı sıra, davalık olan stüdyolardan herhangi bir yanıt demin gelmedi. Disney ve Marvel konu ile alakalı şimdilik tanımlama yapma ihtiyacı duymuyor.

Zarara uğradığını gösteren Scarlett Johansson, davadan alacağı netice ile sinema sektöründe taşları yerinden oynatabilir. 2010 yılında Marvel Sinema Evrenine dahil olan Johansson, bildiğiniz üzere Black Widow filmi ile evrene veda etmişti. Ayrılığın sert bir şekilde geçeceği öngörülürken, Disney+ bir müddet daha sektörün sevilmeyeni olacak gibi duruyor.

Sinemacılar da Disney+’a aleyhinde

Kendi yapımlarını aynı anda platformunda da yayınlayan Disney‘e benzer bir tepki sinemacılardan da gelmişti. Black Widow filminin gişe performansında rahatsız olan salon sahipleri, firmayı korsan yayıncılığa olanak karşılamak ile suçlamıştı. Uyarı mesajı yayınlayan sinemacılar, daha sert tedbirlerin alınmasını istiyor.

Disney‘in bu konuda başı ağrırken, aynı bir koşul Warner Bros. için de konuşulabilir. Dune filmini hem HBO Max ayrıca de sinemada yayınlayacağını açıklayan stüdyo, filmin sponsorlarının davaları ile karşısında karşıya kalabilir. Demin netlik kazanmayan durumun, Scarlett Johansson’un yaptığı atak ile akıbetine kavuşacağı öğrenildi.

Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Scarlett Johansson, stüdyoya dava açmakta sizce haklı mı? Görüşlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/scarlett-johansson-disney-dava