Facebook'un çatı şirketinin adını Meta olarak değiştirmesiyle, halihazırda dikkatleri üzerine çekmeye başlamış metaverse evrenine yönelim daha da arttı. Metaverse'te satışlar yapılmaya başlandı, şirketler metaverse evrenine adım atma konusunda geç kalmamak satın almalara ve meslek birliklerine gitti. Metaverse dünyası ile ilgili bir adım da Boeing'den geldi. 

Boeing, bir sonraki uçağını metaverse'te üretmek istediğini açıkladı. Bu noktada Boeing'in yapacağı, bir sonraki yeni uçağı için jetin sanal üç boyutlu dijital ikiz kopyalarını ve simülasyonları çalıştırabilen üretim sistemini oluşturmak ve birbirine bağlantı kurmak olacak. Bu teknolojiyi üretmek için Boeing'in gelecekteki fabrikasında neler olacağına dair bir takım senaryolar da paylaşılıyor. Buna tarafından Boeing'in gelecekteki fabrikasında, 3 boyutlu mühendislik tasarımı birbirleriyle konuşabilen robotlarla birleştirilecek. Dünya çapındaki teknisyenler, Microsoft göre üretilen 3 bin 500 dolar değerindeki HoloLens kulaklığı ile birbirine bağlanacak.

Boeing'in baş mühendisi Greg Hyslop, Boeing'deki kalite sorunlarının yüzde 70'inden fazlasının bir tür tasarım sorununa dayandığını söyledi. Boeing, bu tür araçların dört veya beş sene gibi kısa bir sürede yeni bir uçağın piyasaya sürülmesinin merkezinde olacağına inanıyor. Boeing'in bu planının 2 sene içinde gerçekleştirileceği düşünülüyor.

Fakat analistler, Boeing'in dijital devir için tekrar tekrar benzer sözler verdiğini söylüyor. Boeing'in dijital dönüşümü konusunda kararsızlık duyanlar var. Buna misal olarak da yeniden dijital araçlarla geliştirilen askeri eğitim jeti Boeing 777X ufak jumbo ve T-7A RedHawk'taki teknik sorunlar gösteriliyor. Teal Group analisti Richard Aboulafia, Boeing'in hissedar getirilerini vurguladığını, fakat mühendislik hakimiyetini feda ettiğini ve Ar-Ge harcamalarını kısmaya devam ettiğini söylüyor.

Özet Çıkarmak gerekirse Boeing, metaverse evreninde üretime devretmek istiyor, ancak şirketin geçmiş deneyimleri bu konuda fiilen neler olacağı konusunda biraz daha sabırlı olmamızı salık veriyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/17/boeing-metaverse-evreninde-ucak-uretmek-istiyor