– WeTransfer
– File Dropper
– MEGA
– SurgeSend
– Lifebox Aktarma
– Send Anywhere
– Mediafire
– Volafile
– WeSendit
– TransferXL

1) WeTransfer

Büyük dosya gönderme dendiğinde öne çıkan servislerin başında WeTransfer geliyor. Ücretli ve ücretsiz almak üzere iki bambaşka sürümü olan WeTransfer’in Android ve iOS‘in yanı sıra Mac için özel uygulamaları bulunuyor. Ama Windows kullanıcıları ise yalnızca web sitesi aracılığıyla büyük dosya gönderimi yapabiliyorlar.

WeTransfer bedava sürümde dosya başı 2 GB gönderime müsade veriyor. Fakat bu sayı, pro versiyonunda ise 20 GB’a değin çıkabiliyor. Hem dosyalarınızı parolayla gözetmek için de tekrar ücretli sürümüne sahip olmanız gerekiyor.

WeTransfer’in arayüzü

WeTransfer bedava sürüm özellikleri:

– Maksimum 2 GB dosya gönderimi
– Benzer anda maksimum 3 tip
– Dosyayı yeniden gönderebilme
– Gönderilen dosyayı silme

WeTransfer Pro özellikleri:

– Azami 20 GB dosya gönderimi
– 1 TB depolama alanı
– Benzer anda maksimum 50 alıcı
– Dosyayı baştan gönderme ve silme
– Gönderilen dosyaları şifre ile koruma
– İki faktörlü kimlik düzeltme

Kullanılabilirlik: Windows, Mac, Android, iOS

2) File Dropper

Yüksek boyutlu dosyaları gönderme için kullanabileceğiniz bir öteki servisin adı File Dropper. Sade ve kolay bir arayüzü olan site kullanıcılarına bedava olarak hizmet veriyor. Bu yönüyle diğer büyük dosya gönderme servisleri ile kendisini ayrıştıran File Dropper, 5 GB dosya gönderilmesine müsaade ediyor.

File Dropper ile büyük dosya gönderme için yapmanız gereken ilk şey, buradaki bağlantıya tıklayıp siteye gelmek. Sonra bilgisayarınızdaki ya da telefonunuzdaki dosyayı yüklemelisiniz. Arkasında site ona özel bir link veriyor, dosyayı paylaşmak istediğiniz kişiye bu linki göndermeniz gerekiyor.

File Dropper ile dosya gönderme

bu arada File Dropper’in en önemli tarafı, üyelik gerektirmemesi. Sitede hesap açmadan dosyalarınızı gönderebilirsiniz, oysa gönderdiğiniz dosyaların kontrolünü elde tutmak için hesap açmanızda avantaj var.

Özellikler:

– Bedava
– Maksimum 5 GB büyük dosya gönderme
– Üyelik gerektirmez

Kullanılabilirlik: Web sitesi aracılığıyla tüm platformlar

3) MEGA

Büyük dosya gönderme için kullanabileceğiniz en iyi servislerden bir tanesi de MEGA. Fiilen bir bulut depolama hizmeti olan MEGA’nın ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı sürümü mevcut. Kullanmak için üyelik gerektiren servis, 50 GB ücretsiz depolama alanı sunuyor.

Özellikle emniyet konusunda iddialı olan MEGA, iki faktörlü kimlik düzeltme ile hesabınızı koruma altına almanıza olasılık veriyor. Yalnız bu serviste geleneksel parola sıfırlama yöntemleri yok. Yani şifrenizi unuttuğunuzda, e-posta adresinize kurtarma kodu gelmiyor. Onun yerine MEGA, hesabınıza özel bir recovery key (kurtarma anahtarı) veriyor ve şifrenizi unuttuğunuzda onunla sıfırlamanız isteniyor. bu nedenle kurtarma kodunuzu kaybetmemenizde üstünlük var.

MEGA, bütün platformlarda mevcut.

Tüm işletim sistemlerini destekleyen MEGA, büyük dosya gönderme için epeyce ideal bir servis. Evvela dosyalarınızı yüklüyorsunuz, sonrasında ona özel atanan bağlantıyı arkadaşlarınızla paylaşmanız tatmin edici oluyor. Ayrıca dosyayı şifre ile korumak da mümkün.

Kullanılabilirlik: Windows, Mac, iOS, Android

4) SurgeSend

SurgeSend ile, büyük dosya gönderme işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Bedava versiyonunda dosya başına 3 GB gönderime müsade veren servis, aylık 15 dolar karşılığındaki profesyonel sürümünde ise bu sayıyı 50 GB’a yükseltiyor. İki sürüm arasındaki en büyük farklardan biri de gönderilen dosyanın süresi. SurgeSend, bedava kullanıcıların gönderdiği dosyaları sunucuda 1 hafta tutuyor. dahası Pro versiyonunu satın alanlar bu süreyi tercihe kadar belirleyebiliyorlar.

SurgeSend web sitesi

Özellikler:

Yüklemeyi duraklatma: Ücretli
Dosya depolama sınırı: 5 GB (ücretsiz) – 250 GB (ücretli)
Dosya başına doldurma sınırı: 3 GB (ücretsiz) – 50 GB (ücretli)
Dosyaları baştan paylaşma: Ücretli
– Temas süresi: 7 gün (bedava) – Özel (ücretli)

Kullanılabilirlik: Web sitesi aracılığıyla tüm platformlar

5) Lifebox Transfer

Büyük dosya gönderme servislerinden olan Lifebox Aktarma, Turkcell’in geliştirdiği bir servis. Bedava olarak kullanılabilen dosya transfer hizmeti, azami 5 GB büyük dosya gönderimine izin veriyor.

Başta yollamak istediğiniz fotoğrafı, videoyu ya da diğer dosyaları Lifebox Transfer’e yüklemeniz gerekiyor. Ardındaki göndermek istediğiniz kişinin e-posta adresiniz yazıyorsunuz ve dosya alıcıya iletiliyor.

Lifebox Aktarma’i uygulamak bedava.

Özellikler:

– 5 GB’a dek büyük dosya gönderme
– Dosyayı 7, 14 ya da 21 gün süreyle gizleme
– Gönderilen dosyayı şifreleme

Kullanılabilirlik: Web sitesi aracılığıyla bütün platformlar

6) Send Anywhere

Şu esas dek anlattığımız büyük dosya gönderme siteleri arasında en farklısı Send Anywhere. Zira alıştırma mantığı itibariyle kendisini diğerlerinden ayıran servisin üç farklı paylaşım methodu bulunuyor. Bunlar şöyle:

– Direct
– Link
– Email

Direct yöntemiyle gönderdiğiniz dosya, 6 haneli bir dijital anahtar ile korunuyor. Aleyhinde taraftaki kişinin de uygulamayı açıp istenen yere, sizin ekranınızda gözüken anahtarın aynısını girmesi gerekiyor. başkaca dosyayı aracısız mail adresine gönderebiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz özel bir link oluşturup doğrudan doğruya arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz.

Send Anywhere, dijital anahtar yardımıyla çalışıyor.

Link modu ile paylaşılan dosyalar Send Anywhere sunucularında 48 saate değin tutuluyor. Bağlantıyı sildiğinizde ya da bağlantının süresi dolduktan sonra, emniyet sebebiyle tüm dosyalar siliniyor.

Özellikler:

– Dosya paylaşım sınırı: Limitsiz (Direct) – 10 GB (Link ve Email)
– Süre: 10 dakika (Direct) – 48 saat (Link ve Email)
– Gönderilen dosyayı silme

Kullanılabilirlik: Web sitesi aracılığıyla tüm platformlar

7) Mediafire

Mediafire, ücretsiz versiyonunda dosya başı 10 GB gönderime müsaade ediyor. Daha fazlasını yollamak için Pro veya Business sürümlerinden birini satın almanız gerekiyor. Keza yüklediğiniz dosyaları sonradan silmek ve yoklama yapabilmek için gerçekte hesap açmanız gerekiyor.

Mediafire ile dosya gönderip alma

Temel özellikler:

– Dosya başı gönderim: 10 GB (bedava) – 20 GB (Pro ve Business)
– Parola ile koruma: Ücretli
– Tek kullanımlık link oluşturma: Ücretli

Kullanılabilirlik: Windows, Mac, Android, iOS

8) Volafile

Volafile, oda sistemiyle çalışan bir büyük dosya gönderme servisi. 20 GB’a kadar dosya gönderimine izin veren servis ile bireysel bir oda oluşturup içeriklerinizi oraya yüklüyorsunuz. Arkasında oluşan her odaya özel bir link belirleniyor. Dosyaları arkadaşlarınızla paylaşmak için o bağlantıyı kullanmanız gerekiyor.

Volafile ile oda oluşturularak dosya paylaşımı yapılıyor.

bununla birlikte müzik, fotoğraf, video, belge vb. bütün dosya türlerini yükleyebileceğiniz Volafile odalarınıza ad vererek kişiselleştirebiliyorsunuz.

Kullanılabilirlik: Web sitesi yoluyla tüm platformlar

9) WeSendit

Büyük dosya gönderme servislerinden WeSendit ücretsiz olmakla beraber kurumsal çözümler de sunuyor. Ama ihtiyacınız yahut, ücretsiz versiyonundaki 50 GB dosya gönderme limiti ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır.

Ilk Olarak göndermek istediğiniz fotoğrafı, videoyu veya öteki dosyaları WeSendit’in sunucularına yüklemeniz gerekiyor. Arkasından yollamak istediğiniz kişinin e-posta adresiniz yazıyorsunuz ve dosya birkaç dakika içerisinde alıcıya iletiliyor.

WeSendit, 50 GB depolama alanı sunuyor.

Esas özellikler:

– 50 GB dosya limiti
– Dosyaların saklanma süresi: 7 gün

Kullanılabilirlik: Web sitesi yoluyla bütün platformlar

10) TransferXL

TransferXL, ücretsiz ve ücretli almak üzere iki sürümüyle hizmet veriyor.

Bedava sürüm özellikleri:

– 5 GB en fazla aktarma boyutu
– 10 GB azami günlük aktarma boyutu
– 1 hafta saklama
– Uçtan uca şifreleme
– Alan seçimi
– Transfer yönetimi

TransferXL’ın arayüzü

Pro sürüm özellikleri:

– 25 GB azami aktarma boyutu
– 50 GB en fazla jurnal transfer boyutu
– 6 hafta gizleme
– Uçtan uca şifreleme
– Bölge seçimi
– Transfer yönetimi
– Özel arka plan
– Özel daha aşağı alan adı

Kurumsal sürüm özellikleri:

– 100 GB maksimum aktarma boyutu
– 200 GB en fazla günlük transfer boyutu
– 3 ay gizleme
– Uçtan uca şifreleme
– Bölge seçimi
– Aktarma yönetimi
– Özel arka plan
– Özel alt alan adı

Kullanılabilirlik: Web sitesi yoluyla tüm platformlar

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/buyuk-dosya-gonderme-icin-10-servis-ve-program
Yorumlar