Canva'yı bir tasarım arabulucu olarak uzun senelerdir kullanıyorum. Kişisel deneyimlerimden yola çıkarak platformun, lüzum ücretli gerekse bedava seçenekleri ile grafik tasarım alanında gösterişli olmayan, fakat bilhassa günü kurtarmayı hedefleyen çoğu kişinin fazlasıyla işine yaradığını söyleyebiliriz. Canva'nın şayet de en hoş özelliklerinden biri takım olarak kullanıma da izin vermesi. Şirketin bu kapsamda hayata geçirdiği çeşitli abonelik sistemleri mevcut ve bu sistemlere hemen bir yenisi daha eklendi; Canva for Campus.

Adından da anlaşılacağı üzere Canva for Campus, üniversite ve kolejleri odağına alıyor. Yeni abonelik sistemi öğrencilere, profesörlere, okul personeline ve kampüs yöneticilerine raporlar, sunumlar ve diğer belgeler gibi konularda profesyonel ve eğitimsel şablonlar sunuyor. bununla birlikte milyonlarca stok manzara, video, ses, infografik ve daha fazlası gibi Canva'nın eksiksiz vasıta grubuna erişim imkanı sağlıyor. 

şu anda bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarında kullanıma açık olan Canva for Campus, Dartmouth College, Vanderbilt University ve University of Redlands gibi kurumlar göre halihazırda kullanılmaya başlandı.

bu vesileyle Canva for Campus'ün, Canva for Teams'in bir parçası olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim. Ağustos 2022'de kullanıma sunulan Canva for Teams ile hemen hemen benzer özelliklere sahip olan abonelik sisteminin tek farkı yalnızca okullara ve üniversitelere odaklanması. Canva for Campus ile öğrenciler, öğretim üyeleri, personel ve öteki bölümler ekiplere ayrılırken, her ekip 1 TB depolama alanına sahip.

Yeni abonelik için fiyatlandırma, toplam öğrenci sayısına tarafından değişiyor. Canva, kullanıcıların yalnızca personel hesapları için ödeme yaptığını ve belirtilmiş bir sayıda personel lisansı satın alındığında öğrencilerin bedava erişim elde ettiğini söylüyor. Örneğin; bir kolej veya üniversitenin 5 bin öğrenci nüfusu varsa ve 60 personel lisansı satın alırsa, tüm öğrenciler ücretsiz olarak Canva for Campus'ü kullanabiliyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/01/canva-egitim-kurumlari-icin-canva-for-campus-adli-abonelik-sistemi-olusturdu/