"Teknolojik gelişmeler ve dijitalleşmenin artması ile roller süre içinde değişse bile, aradığımız aday profili çoğunlukla değişmiyor. Çalışma kültürümüze uygun, teknolojiyi yakından takip eden, yeniliklere ve öğrenmeye açık kişiler her zaman bizim için öncelikli adaylar oluyor." Bu sözler Papara İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Ceran Dereobalı'ya ait.

Şirket, geçen Mart ayından bu yandan 107 kişiyi bünyesine kattı ve işe alım süreçlerini adamakıllı online'a aktardı. Bu sene için en fazla işe alım yaptıkları roller aralarında yazılım, herif yardım ve mali işlem alanı var. Dereobalı, "Papara ailesine katılacak şahısların mutlaka öğrenmeye açık ve kendini geliştirmeyi hedefleyen kişiler olmasını seçim ediyoruz. Ailemizdeki herkesin Papara'yı kendi şirketi gibi sahiplenmesi ve yükümlülük almaya coşkulu kişiler olması bizim için fazla kritik. Görüşme sürecinde de adayların bu özellikleri taşıdıklarını görmek bizim için önemlidir" diyerek şirkette görüşme yaptıkları adaylardan neler beklediklerini özetliyor.

Farklı pozisyonlar için zaman zaman bambaşka değerleme yöntemleri kullanan Papara, temelde mülakat süreci online platformda birkaç aşamalı olacak şekilde ilerletiyor. Hem İK ekibi ayrıca de bölüm yöneticileri mutlaka adaylarla röportaj sürecine dahil oluyor.

Dereobalı dünyada daha önce hayatımızda olmayan “Head of Remote” gibi roller görmeye başladığımızı söylüyor ve ekliyor: "Ayrıca bilgi analitiğinin yaygınlaşması ve ayrı departmanlarda aktif kullanımıyla, keza de yeni çalışma düzeniyle ilgili öbür rollerin gelişeceğine inanıyorum."

Dereobalı, Z kuşağını dijital yaşamın içine doğmuş bir kuşak olarak tanımlıyor ve ekliyor: "Bu bağlamdan bakıldığında hız, bilgiye erişim, sürekli gelişim, kolaylık gibi kavramların bu kuşak için ön plana çıktığını söyleyebiliriz." Tecrübeli yönetici, Papara'nın genç ve adamakıllı dijital bir şirket olduğunu ve meslek yapış şekli ve egzersiz stratejileri düşünüldüğünde, değerler bazında Z kuşağı ile adamakıllı örtüştüğünü düşünüyor. Bunu da şöyle bir örnekle açıklıyor: "Papara'daki bütün alıştırma arkadaşlarımızın yıllık kişisel bir eğitim bütçesi var ve bu bütçeyi diledikleri eğitim için harcayabiliyorlar."

Ceran Dereobalı, yeni adaylara mülakat önerilerini şöyle sıralıyor: "Başvurdukları şirketle ilgili olabildiğince bilgi edinmelerini, istedikleri pozisyon konusunda net olarak görüşmelere hazırlıklı gitmelerini, görüşme sırasında arkadaşça, doğru bir konuşma sergilemelerini ve çoğunlukla kendilerini olabildiğince tanımaya çalışmalarını ve nasıl bir kariyer istediklerine dair düşünmelerini öğüt edebilirim."

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/04/ceran-dereobali-calisanlarin-papara-yi-kendi-sirketleri-gibi-sahiplenmesi-bizim-icin-cok-kritik