Geçtiğimiz ay Clubhouse Creator First adlı hızlandırma programını duyuran Clubhouse, acilen de kullanıcıların gözde içerik üreticilerine ve konuşmacılarına para göndermelerini sağlayacak ilk doğrudan ödeme sürecini başlattı. Konuyla ilgili bir blog yazısı kaleme bölge Clubhouse ekibi, Clubhouse Payments adı bahşedilen özelliği içerik üreticilerin ilk elden Clubhouse'da ödeme almasına ihtimal tanıyan birçok özellikten ilki olarak tanımladı.

Ödeme işlemi için kullanıcıların profillerine girmek ve ekranın altındaki "Para Gönder" butonuna dokunarak içerik üreticilere para uymak mümkün ayla getirilmiş. Aşağıdaki görselde de bir örneğini görmeniz muhtemel. Kullanıcılar, en azından bu aşamada, herhangi bir ödemenin yüzde 100'ünü içerik üreticiye aktarabilecek. Oysa şahısların süreci kolaylaştırmak için bir kredi ya da banka kartını Clubhouse'a kaydetmeleri gerekecek. 

Ödeme esnasında ödemenin yüzde 100'ünün içerik üreticiye gideceği; parayı gönderen kişiden ayrıca, ilk elden ödeme konusunda meslek birliği yapılan Stripe'e gidecek ufak bir kart operasyon ücreti de alınacağı belirtiliyor. Oranlara baktığımızda ise durum biraz öbür 20 dolarlık işleme 0.91 dolar gücenmiş, görünen o oysa fazla da küçük bir operasyon ücreti yok yüzde 4.5 oran. Bu orana karşın belirtelim Clubhouse'un henüz hiçbir vergi almayacağı da açıklanan bilgiler aralarında.

.@joinClubhouse Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/06/clubhouse-icerik-ureticilerinin-para-kazanabilme-ozelligini-yayina-aldi