Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı Bülent Tekmen kadar Webrazzi Fintech 2017 sahnesinde tanıtılan Colendi'yi geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Son 1 yıl içinde MoneyPay ve OlduBil gibi uygulamalara verdiği altyapılar desteğiyle karşımıza çıkan Colendi, yatırım aldığını duyurdu.

2017 yılında, dijital kimlik, kredi skorlama ve bunların entegre çalışacağı bir dijital platform meydana getirmek nedeniyle yola çıkan Colendi, edindiğimiz bilgilere tarafından A serisi yatırım turunda 120 milyon dolar değer biçme üzerinden 30 milyon dolar yatırım aldı. Colendi'nin 30 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Re Pie liderliğinde gerçekleşti.

Laf konusu 30 milyon dolarlık yatırımın 12 milyon dolarlık kısmı teknoloji ve icat odaklı meslek modellerine yatırım yapan Re Pie'dan geldi. Kalan 18 milyon dolarlık yatırım ise çeşitli yabancı yatırımcılar tarafından yapıldı. Edindiğimiz bilgilere tarafından Re Pie'ın "Colendi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" üzerinden yatırım yaptığını da ekleyelim.

Söz konusu yatırım, Colendi A.Ş'nin yüzde 100'üne sahip İngiltere'de yer alan Colendi Holdings Limited şirketi üzerinden gerçekleştirildi. Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Colendi Idare Heyeti Başkanı Ian Hannam, 30 milyon dolarlık Çabuk A yatırımı ile Colendi'nin yurt dışına açılarak mevcut finans ve platform partneri portföyünü geliştirerek global pazarda daha enerjik olacağını aktardı.

Colendi, 30 milyon dolar tutarındaki yatırımı ürünlerini global arenada rekabete hazır ayla getirmek, sunduğu hizmet kalitesini en üstteki seviyeye içeri almamak ve yeni pazarlara açılarak büyümesini hızlandırmak üzere değerlendirmeyi planlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/14/colendi-120-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-30-milyon-dolar-yatirim-aldi