Reel para ödüllü ve canlı bir mobil bilgi yarışması olarak karşımıza çıkan Hadi'yi ilk olarak 2018 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Kısa zaman içinde bir fenomene dönüşen ve büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan Hadi, geçtiğimiz Şubat ayında ise kripto para ödüllü bir platforma dönüştü.

Bugün edindiğimiz bilgilere kadar ise Hadi, ülkemizin en önemli parasal teknoloji girişimleri aralarında bulunan Colendi göre satın alındı. Hadi ve Colendi aralarında gerçekleşen satın alma anlaşmasının parasal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

İlk etapta reel para ödüllü canlı bir mobil veri yarışması olarak hayatımıza giren Hadi, 2022 yılında ise yeni özellikler kazandı. Sadece canlı mobil data yarışması olmaktan çıkan Hadi, odağına kripto paraları aldı. Kullanım mağazalarındaki ismini Hadi Crypto+ olarak değiştiren Hadi, kısa zaman önce kripto para alınıp satılabilen bir platforma dönüştü.

Instagram üzerinden konu ile ilgili bir tanımlama paylaşan Hadi kurucusu Emre Ulusoy, 5 sene her tarafında Hadi'yi Hadi yapan; 100'e yakın ekip arkadaşı, spiker, kardeş firma, sponsor marka, yatırımcı ve en çok da 10 milyon kullanıcıya hoş hatıralar için teşekkür ettiklerini paylaştı.

Hadi'nin geleceği ile ilgili manâlı açıklamalarda da yer alan Ulusoy, canlı yayınlara ara verdiklerini fakat Hadi markasının Türkiye'nin en zinde fintech şirketi Colendi çatısı aşağıda, 7/24 yepyeni oyunlarla alışılmadıkları yapmaya, yollar açmaya ve eğlendirmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında 120 milyon dolar değer biçme üzerinden 30 milyon dolar yatırım alan Colendi'nin, 2022 yılında değişik satın alma ve yatırımlarla karşımıza çıktığını da hatırlatalım. Easycep'in 100 milyon dolar değer biçme üzerinden gerçekleştirdiği 11 milyon dolarlık yatırım turuna katılan Colendi, Haziran ayında ise Londra merkezli blockchain şirketi SETL'i satın aldı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/12/01/colendi-interaktif-canli-mobil-eglence-platformu-hadi-yi-satin-aldi