Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına kadar Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimi uygulanmaya başlayacak. Erdoğan şimdilik kısıtlamaların nasıl elastikiyet kazanacağına ilişkin detay vermedi. Lakin ayrıntıları kabine toplantısının peşinde paylaşacağını açıkladı.

Mayıs ayı sonuna kadar sağduyulu bir şekilde hareket etmeyi devam etmek istediklerini dile getiren Erdoğan, Haziran itibariyle tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planladıklarını söyledi.

Alınan kısıtlama kararlarının tek amacının 84 milyon vatandaşın her birinin sağlığını, hayatını ve geleceğini gözetmek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, “Amacımız dünyanın tamamıyla birlikte yaşadığımız bu tedirgin sürecin en düşük hasarla atlatılabilmesini sağlamaktır. Üretim tarafında bunu başardığımızı gönül rahatlığıyla görüyoruz,” açıklamalarında bulundu.

Hiçbir vatandaşın kendini sahipsiz hissetmemesi için devletin bütün imkanlarını seferber ederek sosyal destekleri önemli oranda artırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, kısıtlamalardan etkilenen esnafların bu güç dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içinde olduklarını dile getirdi. Ayrıca Erdoğan, “Buna karşın sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz,” dedi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/cumhurbaskani-kontrollu-normallesme-icin-tarih-verdi
Yorumlar