Metal üretimi konusunda çözümler üreten bir teşebbüs olarak karşımıza çıkan Boston Metal, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 2012 yılında Antoine Allanore, Donald Sadoway ve Jim Yurko göre Massachusetts'te kurulan Boston Metal, paylaşılan bilgilere tarafından 50 milyon dolar yatırım aldı.

Metal üretimini daha çevre dostu bir ışık halkası getirme hedefi ile kurulan Boston Metal, bu amacı yerine getirmek için Molten Oxide Electrolysis (MOE) isimli bir üretim tekniği kullanıyor. MOE imal tekniğinin en manâlı avantajı ise. karbon salınımını denklemden çıkarması. 

MOE üretim tekniği ile birlikte metal endüstrisi için daha bereketli, daha düşük maliyetli ve daha çevreci bir çözüm sunan Boston Metal, 2019 yılında da 20 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. 50 milyon dolarlık yatırım, FMR, Fidelity, Piva Capital ve adı açıklanmayan başka yeni yatırımcılar kadar yapıldı.

Boston Metal'in eski yatırımcıları arasında yer alan Bill Gates'in fonu olan Breakthrough Energy Ventures, Prelude Ventures ve MIT kadar desteklenen yatırım firması The Engine de 50 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı.

Teşebbüs kadar paylaşılan bilgilere tarafından alınan 50 milyon dolarlık yatırım, Boston Metal'in operasyonlarının genişletilmesi için kullanılacak. Son olarak paylaşılan bilgilere kadar gerçekleşen yatırımın arkasında Shyam Kamadolli'nin Boston Metal'in yönetim kuruluna katıldığını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com