Yurt dıştan giyim markalarının kendi ikinci el platformlarını oluşturma trendine Decathlon da dahil oldu. Daha önce Levi's'ın da arasında bulunduğu örneklere, spor ürünleri odağıyla adım atan Decathlon‘un uygulamasının ismi ise 'İkinci Talih' oldu.

Kişilerin kullanmadığı spor ürünlerini, hangi marka olursa olsun, Decathlon 2. Kısmet mobil uygulaması üzerinden başka bir sporsevere satabilirsini karşılayan kullanım, tüketim kültürünü bir kenara bırakarak, ürünleri her tarafta kullanıma kazandırılmasını sağlıyor.

Decathlon'un yeni hayata geçirdiği, çevre ve bütçe dostu 2. Şans uygulamasının amacı daha az harcamak, baştan uygulamak, tüketime kazandırmak! Döngüsel ekonomiye kıymetli bir katkı maddesi sağlamayı hedefleyen bu başvuru formu, ikinci el her marka spor ürününü al-sat imkanı sunuyor. Decathlon marka olsun ya da olmasın, kullanmadığınız her spor ürününü Decathlon 2. şans mobil uygulaması üzerinden diğer bir sporsevere satabiliyor, her tarafta kullanıma kazandırabiliyorsunuz.

Dechathlon'un tatbik ile ilgili açıklaması ise şu şekilde oluyor:

İkinci el mahsul satışı, israfı azaltmaya muavin olur. bununla beraber daha eksik atık oluşumu sağlanır. Marka göre yenilenen ürünleri satın edinmek, çevresel etkileri azaltır. Yeni olan her şeyin üretim sürecinde ne dek itina gösterilirse gösterilsin çevresel tesir meydana gelebilir. Hammaddelerin çıkarılmasından, imalatına ve dünya çapında taşınmasına değin, ürünlerin tamamı geride bir iz bırakır. Mevcut kaynakları ve doğanın dengesini korumaya katkı karşılayan baştan kazanım projeleri, çevre ve enerji dostudur, hem ekonomiye pozitif layık olarak yansır.

Decathlon TR, yankı-tasarım yaklaşımıyla başladığı tamir edilmiş mahsul projesine giysileri, spor ayakkabıları ve aksesuarları da dahil etme çalışmalarını sürdürmektedir. Tamamı uzman ekipler kadar incelenecek ve zorunlu onarım işlemleri yapılacak bütün ürünleri, ikinci el spor pabuç modelleri de dahil elde etmek üzere içiniz kuytu bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bu seçenekler, kullanılmış ve yıpranmış ürünlerden oluşmaz. Çünkü uzman ekipler, baştan satışa çıkacak her şeyin kullanılabilir durumda olduğundan muhakkak olur. Onarılmış ürünlerin çoğu, kusurları sebebiyle iade alınanlardan oluşur.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/17/decathlon-un-marka-bagimsiz-2-el-magazasi-2-sans