– Quizlet
– Memrise
– Pomodoro
– Evernote
– MyHomework

1– Quizlet

Ders egzersiz sürecinin kolaylaşması için evvela önünüzdeki soruları, kitapları gözünüzde büyütmekten vazgeçmeniz gerekiyor. Bunu başarmanın en iyi yöntemlerinden birisi, işi eğlenceli ve pratik ülkü getirmek. Quizlet, bütün bu kasıt için geliştirilen bir mobil dilekçe.

Basitçe anlatmak gerekirse, Quizlet istediğiniz konuyla ilgili çerezlik diyebileceğimiz data kartları oluşturuyor. Örneğin 1. Dünya Savaşı hakkında kafanıza bütün olarak yatmayan bir detaylar mı var? Quizlet, bununla alakalı ufak deneme soruları ve data kartları oluşturarak olayı basitçe anlatıyor.

Kendinizi ilerletmek ve hedefe kilitlenmek açısından bilgi kartlarından çokça faydalanın. Birkaç dakika önce hiçbir şey bilmiyorken, bundan böyle bütün anlamıyla aklınıza sindiğini fark ettiğiniz lahza motivasyonunuz da yükselecektir.

Kullanılabilirlik: Android, iOS, web sitesi / Türkçe

2- Memrise

Memrise, özünde bir dil öğrenme uygulaması. Fakat olaya yalnızca bu açıdan bakmamakta menfaat var. Zira bu tarz yazılımların amaçları birbirlerinden bambaşka olsa da, hepsinin ortak yanı: öğrenme alışkanlığını geliştirmesi. Dil öğrenmeyi de işin ödülü gibi düşünebilirsiniz.

İyi bir ders çalışma düzeni için sahip olmanız gereken en manâlı beceri olan öğrenme alışkanlığını Memrise ile geliştirebilirsiniz. Bu uygulamanın tartı verdiği temel nokta: istikrar. Öğrenmek istediğiniz konu için kendinize jurnal hedefler belirlemeniz gerekiyor. Seçtiğiniz saatlerde Memrise size bildirim göndererek öğrenmeye devam etmeniz konusunda uyarıyor.

Her gün 4 şey öğrenseniz, aylık sıradan 120 veri eder. Damlaya damlaya göl olur, bir bakmışsınız fakat o alanda bilirkişi olmuşsunuz.

Kullanılabilirlik: Android, iOS, web sitesi / Türkçe

3- Pomodoro tekniği

Ders çalma sürecini bereketli ışık halkası getiren kayda değer noktalardan bir adam başına de, süre yönetimi. Kendinizi 1 saat boyunca kesintisiz derse vermektense, açıklanmış aralıklarla bunu parçalara parçalamak daha bereketli olabilir. Bunun terminolojik bir karşılığı var: Pomodoro tekniği.

Pomodoro yönteminde, plananan meslek azami 25 dakika uzunluğunda almak suretiyle kısa molalara ayrılıyor. Her bir pomodoro bitişinde psikolojik olarak onu başardığınız hissine kapılıyorsunuz. Bu hissiyat da, yüksek motivasyonun olmazsa olmazlarından.

pomodoro tekniği

Bu tekniği uygulamanın temel adımları:

– Yapılacaklar listesi oluştur,
– Alarmı 25 dakikaya hazırlamak ve çalana kadar yalnızca o göreve odaklan,
– Bittikten sonra pomodoro’yu işaretleyerek görevi kaydet.
– 5 dakika mola var,
– Dört pomodoro’dan sonradan 15-30 dakika uzun ara verme ver.

Pomodoro tekniğini telefonunuzun alarmıyla da uygulayabilirsiniz. Oysa bunun için geliştirilen mobil uygulamalar, süreci daha kolay hale getiriyor. Tavsiye edilen uygulamalar şöyle:

– Android: Focus To-Do
– iOS: Be Focused

4- Evernote

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Fakat anekdot tutmanın, ders çalışmanın olmazsa olmazları arasında yer aldığı tartışılmaz bir gerçek. Öğrendiğimiz bir bilgiyi o an bundan böyle hiç unutmayacakmışız gibi hissederiz; fakat bir vakit sonra beynimize öbür bilgiler girdiğinde, diğerleri kaybolur. Bu ayrıca insanı demotive eder.

Bezginlik hissine kapılmamak için, öğrendiklerinizi bir kenara kaydetmeniz epeyce kayda değer. Bu maksat için geliştirilen Evernote, çok geniş detaylı bir not tutma uygulaması. Evernote sadece metin yazmayı yok, bununla birlikte notlara ses kaydı, video ve web bağlantıları eklemeyi de muhtemel kılıyor.

Mesela o an yazı yazacak vaktiniz değil diyelim, çarçabuk notu sesinizle ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca aldığınız notları gruplayıp sonraki bir zamanda her tarafta düzenleyebilirsiniz.

Kullanılabilirlik: Android, iOS, Windows, Mac

5- MyHomework

Ders egzersiz için zorunlu bütün nitelikleri karşılamaya başladınız, bu aşamadan daha sonra ihtiyacınız olan manâlı alışkanlıklardan bir her birine de; planlama.

Okulunuzun verdiği ödevi belirtilen süre aralıklarına ayırıp notlarla destekleyerek yapmaya koyulduğunuzu farz edin. Onu vaktinde yetiştirmeniz veya öteki ödevlere de süre ayırmayı unutmamanız manâlı. İşte bütün bu hedef için geliştirilen MyHomework, ayrıntılı bir planlayıcı görevi görüyor.

MyHomework; ödevler, projeler, sınavlar ve her türlü kayda değer tarihlerden oluşan günlük çalışma programı oluşturmanızı sağlıyor. Bunları her lahza takip edebiliyorsunuz. Keza dilekçe, planladığınız bir görevin zamanı geldiğinde sizi uyarıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ders-calisma-aliskanligini-gelistiren-uygulamalar
Yorumlar