Dijital kimlik teknolojisine odaklanan Avustralya merkezli bir teşebbüs olarak karşımıza meydana çıkan OCR Labs, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. OCR Labs tarafından aktarılan bilgilere kadar teşebbüs, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. 

Edindiğimiz bilgilere kadar ise 15 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, tamamlayıcı mesleki emeklilik sisteminin ülkemizdeki en başarılı örneklerinden biri olan Oyak Grubu (Ordu Yardımlaşma Kurumu) liderliğinde gerçekleşti. Alınan 15 milyon dolarlık yatırım OCR Labs'in Türkiye, Birleşmiş Krallık ve ABD'de büyümesi için kullanılacak.

2014 yılında Daniel Aiello ve Matthew Adams tarafından Sydney'de kurulan OCR Labs, sunduğu dijital kimlik çözümü ile birlikte kurumlara tip katılımı, data güvenliği ve üçkâğıt gibi alanlarda siber koruma sağlıyor. OCR Labs'in sunduğu çözümler aralarında kimlik belgesi optik kişilik tanıma (OCR), doküman sahtekarlığı değerlendirmesi, canlılık tespiti, video sahtekarlığı değerlendirmesi ve yüz eşleştirme yer alıyor.

Birleşmiş Krallık'ta büyümek için çalışmalarına başlayan OCR Labs, işe alım danışmanlık şirketi olarak hizmet veren Birleşmiş Krallık merkezli REED kadar da kullanılıyor. Eskiden Google UK ekibi içinde bulunan Russ Cohn'un OCR Labs'in Londra merkezli uluslararası operasyonlarının genel müdürü olarak atandığını da ekleyelim. Kısacası OCR Labs'in Birleşmiş Krallık yolculuğunu Russ Cohn yönetecek. 

Söz konusu yatırımın Oyak Grubu'nun bu sene gerçekleştirdiği ilk yatırım olmadığını da paylaşalım. Andırmak gerekirse Birleşik Ödeme'nin OYAK Portföy Teşebbüs Sermayesi Fonları'ndan yatırım aldığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/16/dijital-kimlik-girisimi-ocr-labs-oyak-liderliginde-15-milyon-dolar-yatirim-aldi