Google, Facebook ve Instagram reklamlarının tek bir platformdan süratli, kolay ve daha verimli şekilde yönetilmesine olanak tanıyan Magnetiq, QNBEYOND Ventures'tan 375 bin dolar yatırım aldı. QNBEYOND Ventures tarafından aldığı 375 bin dolar yatırımla Magnetiq, önümüzdeki bir yıl içerisinde yurt dışına açılma ve ürün geliştirme çalışmalarına odaklanacak.

Magnetiq, pazarlama ekibi olmayan KOBİ ve girişimlerin, tüm dijital reklamlarını bereketli, basit ve tek bir platform üzerinden yönetmesini sağlıyor. Uzun süredir dijital pazarlama dünyasında Google, Unilever, Loreal, letgo, Scotty, Bitaksi gibi manâlı şirketlerde deneyim edinen Magnetiq, kurucuları Berkay Yavuz ve Ömer Ersin göre 14 kişiye ulaşan ekiple birlikte 1 sene içerisinde geliştirildi.

300'den pozitif kullanıcıya sahip olan platform, minik ve orta ölçekli işletmelerin, dijital pazarlama alanında hayatlarını kolaylaştırıyor. Dijital reklam görsellerinin dakikalar içinde hazırlanmasına olanak tanıyan platform, Google, Facebook ve Instagram gibi en popüler sosyal mecralarda kullanıcı dostu tek bir arayüzden reklamlarını yayına alabiliyorlar. Niyet odaklı algoritmalar ile geliştirilen Magnetiq, en verimli reklam geri dönüşü karşılamak üzere üstün performans sunuyor.

KOBİ'lerin yaklaşık yüzde 70'i dijital pazarlama çalışmalarını kendileri yürütürken, reklam verme arayüzleri ve platformlarının basit olmaması, görsel tasarım tarafında yaşanan sıkıntılar gibi nedenlerden sorunlar yaşanıyor. Bu noktada etkin bir çözüm sunma hedefiyle yola meydana çıkan Magnetiq, pazarlama ekibi olmayan KOBİ ve girişimlerin, tüm dijital reklamlarını verimli ve kolay bir şekilde yönetebilmesini sağlıyor.

Magnetiq, KOBİ'lerin dijital reklam tasarım ihtiyacını sektörlerine uygun hazır şablonlar ile çabucak çözerken, Google, Facebook ve Instagram gibi ayrı olarak olan reklam yönetim platformlarını tek bir arayüzde topluyor. Platformda derhal Google, Facebook ve Instagram reklam panelleri yönetilirken, yıl sonuna kadar TikTok ve Twitter gibi platformların da dahil edilmesi planlanıyor.

QNBEYOND Ventures Yönetici Ortağı Özge Öz, “Dünyada çabuk gelişen bir temin etmek için yola meydana çıkan Magnetiq kurucu ekibinin KOBİ'lerle birlikte egzersiz ve pazarlama teknolojileri konusundaki tecrübeleri sayesinde globalde fazla önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz” diyerek görüşlerini belirtti.

Erken evre yatırımının ardındaki mahsul geliştirme çalışmalarına daha da sürat vereceklerine dikkat çeken Magnetiq Kurucu Ortağı ve CEO'su Berkay Yavuz, "Hız kesmeden bir sonraki yatırım turumuzun hazırlıklarına da başladık. Bir yıl içerisinde de bu turu, daha da büyüyecek olan ekibimizle, yeni ülke açılımları ve ürün gelişimi için kullanacağız. Eylül ayında Google entegrasyonu ile arama ve görüntülü reklam ağlarını, yılı sonuna kadar ise TikTok ve Twitter'ı platforma dahil edeceğiz” dedi.

Magnetiq Kurucu Ortağı ve COO'su Ömer Ersin ise QNBEYOND Ventures ile kurdukları yakın ilişkinin yatırımın ötesinde yol gösterici bir meslek ortaklığına dönüştüğünü ifade etti. Ersin, “Bu çalışmalarımız, QNB Finansbank'ın manâlı markalarından, Enpara ile de devam edecek. Bu yatırım turu sonrasında Türkiye'de büyümemizi perçinleyip, ilk olarak 200 milyar dolar pazar hacmine sahip Amerika Birleşik Devletleri almak üzere yeni ülkelere kısa sürede ulaşmayı planlıyoruz” biçiminde sözlerini tamamladı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/15/dijital-reklam-yonetim-platformu-magnetiq-qnbeyondventurestan-375-bin-dolar-yatirim-aldi