Bilhassa Covid-19 pandemisi nedeniyle fıtık, katarakt, bademcik gibi sözde yani geciktirilmesinin sorun çıkarmayacağı bilinen ameliyatlar başlangıçta ertelendi. Ama doktorlar akciğer, kalp, tansiyon, şeker hastalıkları gibi kronik hastalıklar nedeniyle izlenmekte olan hastaların kontrollerini salgın yüzünden aksatmaması gerektiği konusunda birleşiyor. Bu yüzden Türkiye'de o kadar yaygın olmayan fakat bilhassa ABD'de bulunan evde bakım yapan sıhhat platformlar oldukça dikkat çekiyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere kadar evde bakım şirketi Sprinter Health, 33 milyon dolar yatırım aldı. Tur, General Catalyst, Accel ve Google Ventures gibi yatırımcıların katılımıyla Andreessen Horowitz tarafından yönetildi. Melek yatırımcılar aralarında DoorDash'in kurucu ortağı ve CEO'su Tony Xu ve eski Senatör Bill Frist yer alıyor.

Sprinter kurucu ortağı ve CEO'su Max Cohen, "İnsanlar bilhassa pandemiden sonra afiyet kontrollerini erteledi. Bu yüzden bu rutinleri düzenli ve bereketli ülkü getiren ve insanların gerekli sağlık durumu hizmeti almasının önündeki engelleri kaldıran bir sistem kurduk" diyerek şirketinin kuruluş amacını anlatıyor. 

Sprinter, anlaşmalı olduğu sağlık çalışanlarını kullanıcıların evlerine kan alma, rutin kontroller ve COVID-19 testleri yapmaları için gönderiyor. Hastaların kullanım aracılığıyla randevu almasını sağlıyor. Şirketin amacı sağlık hizmeti için özel laboratuvarlar, sigortacılar ve işverenlerle müşterek olmayı planlıyor. Sprinter, acilen San Francisco ve Sacramento'da etkinlik gösteriyor. Ancak yıl sonuna kadar Los Angeles ve San Diego'ya değin genişlemeyi planlıyor. Sprinter, hizmetlerini 2022'de Teksas ve Florida'da sunmayı hedefliyor.

Özellikle ABD'de Ağustos 2019 ila Ağustos 2020 aralarında tele afiyet uygulamalarını kullanan kişi sayısı arttı. Pandemi sırasında daha fazla kullanılır ayla geldi. Pandeminin seyrinin değişmesiyle bu yıl bu konuda yavaşla olsa da, konunun uzmanları sıhhat hizmetlerinin geleceğinin burada yattığını savunuyor.

60 yaş ve üstü insanlar 2050'ye değin nüfusun takriben yüzde 22'sini oluşturacağı tahmin edilen 60 yaş ve üstü insanlar bu platformların en önemli kitlesini oluşturuyor. Bu yüzden ev ve yaşlı bakım platformu Honor'un 300 milyon dolar yatırım alarak1,25 milyar dolar değer biçme ile unicorn statüsü kazanması o kadar de hayret verici yok. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/15/dijital-saglik-platformu-sprinter-health-33-milyon-dolar-yatirim-aldi