Cumartesi öğle saatlerinde 5,85 TL seviyesinde işlem görebilen Dogecoin gece saatlerinde 6 TL’yi görerek yeni bir rekor kırdı. 24 saatlik grafikte yüzde 14 yükselen Doge 7 jurnal tabloda yüzde 98‘lik yükselme yakaladı.

8 Mayıs saat 12.48’de Paribu borsasındaki DOGE fiyatı

Şu an Dogecoin’in piyasadaki arzı 129,5 milyar DOGE. Piyasa değeri ise 91 milyar dolar civarında. DOGE’un fiyatına dolar cinsinden baktığımızda Twitter epey konuşulan “Dogecoin 1 dolar olur mu?” totemine oldukça yaklaşıldığını görüyoruz. 1 DOGE derhal 0,7 dolara tekabül ediyor.

DOGE fiyatı neden sıçradı?

Dogecoin fiyatının sıçramasının ardında çoğunlukla Elon Musk’ın açıklamaları oluyor. Bu kez koşul tekrar benzer. Elon Musk, Amerika’nın popüler şovlarından olan Saturday Night Life‘a katılarak kripto paralarla ilgili bir skeçte olacak. Musk’ın katılacağı içeriğin kripto paralarla ilgili olması doğal olarak Dogecoin’de yükselişe neden oldu.

İlerleyen günlerde de Elon Musk’ın açıklamaları Dogecoin için manâlı olacak. Zira ilk olarak şaka olarak ibaret olan bu kripto paranın en büyük kaynağının Elon Musk olduğu fazla açık.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/dogecoine-elon-musk-etkisi-yukselise-gecti
Yorumlar