Dogecoin bldiğiniz gibi projeleri olmayan ve şaka amacıyla ortaya çıkmış bir kripto para. Kripto paranın büyük ölçüde ekibi dağılmış olmasına rağmen, kısa süre önce piyasanın en büyük 4’üncü kripto parası olmayı başardı.

Ethereum rüzgarı bir türlü durmuyor! İşte yeni değeri

Kripto para piyasası tüm olumsuzluklara karşın yukarı dürüst hareketine devam ediyor. Ethereum ve BNB fiyatı ise yeni rekorlarla yatırımcısını sevindiriyor.

Shiba Uni topluluğu ise Dogecoin tersine bir çok projeyle yatırımcısına güven vermeye çalışıyor. İlk olarak merkeziyetsiz Uni Swap borsasında satışa meydana çıkan kripto para, Ocak ayında ise merkezi borsalara adım attı.

 

SHIB fiyatı dalgalı halde ilerlese de son aylarda kripto para büyük yükselişte.

Shiba Uni nedir? Shiba (SHIB) token haricen projeleri var mı?

Dogecoin‘i hedefine alan Shiba Uni’nin belli başlı amacı ise kendi merkeziyetsiz borsasını hazırlamak. Bugünlerde kripto para borsalarında fazla konuşulan Shiba token ise bu topluluğun birincil kripto parası. Topluluğun projeleriyle ilgili daha pozitif bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Shiba Uni topluluğunun ikinci kripto parası ise Bone adını taşıyacak. Ancak bu kripto para satın almaya demin açılmadı. Shiba token ise Ocak ayı sonunda oldukça düşük bir fiyatla piyasaya girdi.

SHIB fiyatı ise Mart ayında büyük bir yükseliş gösterdi. Bir ara her gün yüzde 200 fiyatı çoğalan kripto para son haftalarda ise sakin bir seyirdeydi. Elon Musk’ın Shiba Inu cins Japon köpekleri hakkında attığı tweet sonrası ise kripto para yeniden hareketlendi.

Japon Shiba Inu cins köpekler bakımlarının şiddet olması nedeniyle neslinin tükenme riskiyle karşısında karşıya. Shiba UNI bu tür köpeklerin kurtuluşu için de Amazon Smile üzerinden kullanıcılar bağış yapabiliyor. Kendi NFT piyasasını da kuracak olan kalabalık, Art adıyla bu pazara da giriş yapacak.

Elon Musk şov yaptı, Dogecoin çöktü

ABD'nin artık ikonlaşmış televizyon programı Saturday Night Live'a katılan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, yatırımcılara geceyi hüsran ile tamamlattı.

Geçen hafta kapanan Hotbit borsasında da bulunan Shiba, MXC, Gate.io, Huobi, Poloniex gibi orta ölçekli borsalarda da yerini aldı. Binance veya Coinbase borslarında ise SHIB henüz listelenmedi.

SHIB token en fazla arzı ise 1 katrilyon gibi rekor seviyede. Piyasada dolaşan arzı ise yaklaşık 400 milyar adet. Bu yüksek arzın sebebi ise tokenin değerini artmak için yakım yapacak olması.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/dogecoin-katili-shiba-token-shib-nedir-fiyati
Yorumlar

Kategori Haberler