Avrupa merkezli teknoloji şirketlerine yatırım yapan Earlybird, geçtiğimiz şubat ayında 242 milyon dolarlık Digital East Fund ile karşımıza çıkmıştı. Earlybird, bu fon ile Baltık ülkeleri, Orta-Doğu Avrupa ve Türkiye'de bulunan teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya devam etmiş ve özellikle A serisi ve tohum yatırım turlarına katılmıştı.

Şimdi edindiğimiz bilgilere göre Berlin merkezli Earlybird, bilhassa Avrupa'daki üniversitelerde hayata geçirilen teknoloji girişimlerine yatırım yapılmasına yardımcı olacak yeni fonunu duyurdu. Şirketin UNI-X fonu, 75 milyon euro büyüklüğünde. UNI-X, tohum öncesi ve erken tohum yatırımlarını, bilhassa de üniversite bağlı yatırımlarını hedefliyor ve takriben 50 bin öğrenciyle takvim teması olan 45 profesörden oluşan bir ağ göre destekleniyor.

UNI-X fonu ile bilhassa üniversite laboratuvarlarının dışına çıkamayan, yani bir nevi kendi sesini duyuramayan girişimlere yardımcı olmak hedefleniyor. Paylaşılan bilgilere kadar Avrupa'daki üniversitelerde ortaya çıkan fikirlerin sadece yarısı hayata geçirilebiliyor. Earlybird, UNI-X ile bu sorunu ortadan uyandırmak istiyor. 

UNI-X ekibi, Dr. Frédéric du Bois-Reymond, Michael Hoeck, Stephan Rauscher ve Johannes Triebs'den oluşuyor. RWTH Aachen Üniversitesi'nden Profesör Achim Kampker gözlemci olarak, Natalia Ahmadian ise Teşebbüs Ortağı olarak devir yapıyor.

Dr. Frédéric du Bois-Reymond, üniversitelerde gelişen teknolojilerin arkasından, bu fikirleri ticarileştirmek için dürüst zihniyetin beceriksiz olduğunu; bu cins girişimlerin ya ABD'de veya Çin'de hayata geçirildiğini söylüyor. Bois-Reymond, yeni Earlybird UNI-X fonuyla bu konsepti Avrupa çapında ölçeklendirebileceklerini ve daha fazla üniversite asistan olabileceklerini söylüyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/11/earlybird-den-75-milyon-euro-buyuklugunde-yeni-fon-uni-x