Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital sanat ve dijital şaheser kavramları hayatımıza girdi. Bilgisayarların faal olarak rol aldığı dijital sanat eserleri, blokzinciri bir uçtan bir uca NFT olarak koleksiyonerlere sunuldu.

1980’li yıllarda ortaya meydana çıkan dijital sanat kavramı, günümüzde NFT ile her yerde değerlendi. Jack Dorsey göre satışa çıkarılan birincil Tweet sonrasında çoğu kez gündeme gelen NFT, blokzincir teknolojisinin yaygınlaşmasına da katkıda bulunuyor.

Binance şu anda de NFT piyasasına el atıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, NFT pazarına merhaba demeye hazırlanıyor. Peki lakin Binance, yükselişte olana bu pazara neler getirecek?

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biri olan eBay, yeni bir bildiri ile dijital sanatçıların da eserlerini satabileceğini açıkladı. Hemen Şimdi yeni sistemin geliştirme aşamasında olduğunu ve kayıtlı kategorilerde NFT satışı yapılabildiğini bildiren şirket, geri bildirimler ile birlikte daha fazla kategori için aktif olacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde eBay CEO’su Jamie Iannone , “Şirketimiz gelecekte kripto para birimleriyle alışveriş imkanını sunacak. Şimdilik dijital sanat eserleri de dahil edinmek üzere tüm alışverişler kredi kartı ve Paypal hesapları ile yapılabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Etsy ve eBay gibi firmaların arkasından Amazon’un da dijital sanat eseri satışına müsade vereceği söylentiler aralarında yer alıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ebay-nft-satis-platformu-kuruyor
Yorumlar

Kategori Haberler