EGİAD Melekleri'nin yatırımcılarının aralarında yer aldığı ve kuruculuğunu gerçekleştirdiği, oyun sektörüne yönelik yeni bir fon olan Youcan Games, EGİAD Melekleri tarafından oyun girişimcilerinin kendi şirketlerini kurması için onlara yatırım, teknik uzmanlık ve bununla beraber stratejik partner Ruby Games ile yayın desteği saptamak üzere "Oyun Yatırım Şirketi" olarak faaliyetlerine başladı.

"Founder Studio" olarak faaliyet gösteriyor

Sektörde yatırımcı olup girişimlere asistan olan şirketler "Venture Studio" adıyla anılıyor. Youcan Games ise girişimci ekiplere kendi işlerini kurma fırsatını verdiği bir yapıda çalıştığı için kendisini “Kurucu” anlamına gelen "Founder Studio" olarak konumlandırıyor. Founder Studio bünyesine alınması hedeflenen girişimciler belirtilmiş bir zaman Youcan Games'in parasal destekleri ve veri alanındaki yönlendirmesi ile kısa zamanda oyun sektörüne oyun üretecek ayla gelip oyunlarını test edebilme ve kendi şirketlerinin sahibi olarak yayın imkanı bulabiliyor.

Youcan Games Yatırım ve Yönetim Lideri Levent Kuşgöz, bilhassa hyper casual oyunları geliştirme tutkusu olan bütün kişi ve ekipleri kurdukları modele eğlence etti ve şirketleşme ve başarılı oyun geliştirme süreçlerinde gerekli olan tüm finansman ve teknik uzmanlık desteklerini şartsız bir şekilde sağlayacaklarını belirtti.

Youcan Games projesinin, başlangıcında ve icrasında bulunan Arda Ürper, Hüseyin Kadıoğlu, Cem Elmasoğlu, Rasim Kurum, Melisa İtmeç ve Arda Yılmaz ile birlikte toplamda 1 yıllık bir ön çalışmanın eseri olduğunu gösteren Kuşgöz, sektöre hızlı bir antre yapan Youcan Games girişimci ekiplerinin DEPARK - Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı'nda çalışmalarına başladığını aktardı.

Ruby Games ile iş birliği yapıldı

Son dönemde Türkiye'deki oyun girişimlerinin yakaladığı başarı ivmesine dikkat çeken Kuşgöz, uzun bir süredir oyun sektörünü yakın mercek altına aldıklarını ve Türkiye'deki bu yüksek galibiyet potansiyelinin normal çabuk prototip üretme baskısıyla hasar görmeye başladığını düşündüklerini belirtti. Gelirini prototip üretme sistemine bağlayan oyun girişimlerinin ana hedefleri olan başarılı oyun şirketleri olma yolundan uzaklaşarak prototip ya da video içeriği hazırlayan yapılara dönüştüğünü gözlemlediklerini belirten Kuşgöz bu şekilde ilerleyen girişimlerin önceliklerini ve hedeflerini nitelikli, başarılı oyunlar geliştirmek olarak yok, daha pozitif sayıda prototip üretmek olarak vermek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Bu kapsamda oyunların yayınlanması konusunda Ruby Games ile meslek birliği yaptıklarını aktardı ve bu stratejik yardım modelinde oyun girişimlerinin hedeflerini daha net görmelerini ve insiyatif odaklı yok bilgi odaklı oyun fikirleri oluşturmalarını sağladıklarını belirtti. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/04/29/egiad-melekleri-nden-oyun-sektorune-yonelik-yeni-fon-youcan-games