Temelde ekip yönetim platformu olarak hizmet veren bir girişim olarak karşımıza meydana çıkan Werk, ofisten ya da hibrit çalışan ekiplerin performansının ve verimliliğinin takip edilmesini, ekip içi meslek birliğinin planlanmasını ve takım arası iletişimi tek bir platformda topluyor.

Webrazzi Arena 2020'de sunum yapan girişimler aralarında da bulunan Werk, 2020 yılının Mart ayında Muhakkak Görgün ve Baran Öncel kadar kuruldu. Şu an için 12 kişilik bir takım tarafından yönetilen Werk, firmalara verimlilik takibi, devir/iş yönetimi, alıştırma durumu takibi, irtibat - chat aracı ve geri bildirim yönetimi gibi avantajlar sunuyor.

Werk, uzak çalışan ekiplerin verimliliği ölçebilmek için çalışan davranışlarını inceleyerek, muhakkak algoritmalar aracılığıyla bütün çalışanlar için Verimlilik Skoru (Best Self Score) hesaplayabiliyor. Bu skor ile birlikte çalışanların verimliliği takip edilebiliyor.

Werk Task Arabulucu ile ise ekipteki şahısların hangi projeler üzerinde çalıştığını detayı olarak görebilirsiniz. Werk'te bilhassa masa başı çalışanlar için kasıt odaklı kurum kültürü oluşturabileceğiniz OKR (Objective Key Results) metodu da kullanılabiliyor.

OKR metodolojisini kullanarak, dilerseniz yıllık ya da isterseniz her çeyrekte belirlenen hedefler doğrultusunda ekiplerinizi anahtar sonuçlar kapsamında yönetebilir ve bu nedenle değişimin hızına yetişirken, meslek planlarınıza yerinde hareket edebilirsiniz.

Werk'te kurumunuzun ihtiyaçlarına yönelik tüm modülleri kullanabileceğiniz gibi, sadece istediğiniz açıklanmış modülleri de seçerek kullanabilirsiniz. Lattice, Weekdone, Asana ve Slack gibi kayda değer rakiplere sahip olan Werk, aynı anda birçok teknolojik çözümü tek bir platform içinde toplayarak rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Şu başlıca değin herhangi bir yatırım almayan teşebbüs, 2021 yılında ise yatırım görüşmelerine başlayacak. Werk'in önümüzdeki süreç için esas hedefi ise alacağı yatırım ile hem teknoloji anlamında hem de herif portföyünde daha da gelişmek.

Kaynak: webrazzi.com