Elon Musk, Apple‘ın başına devretmek için uğraştığına dair ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Tim Cook‘un yerine geçeceği iddia edilen iş adamının böyle bir amacının olmadığı öğrenildi. Tesla hakkında yazılan bir kitapta geçen bilgiler Elon Musk‘a tarafından saçmalıktan ibaret.

Power Play isimli eser, 2016 yılında Tim Cook ile Musk‘ın, Tesla‘nın satın alımı üzerinden geçen bir diyalogdan bahsediyor. Fakat iş adamı, bu stil bir görüşmenin hiçbir süre gerçekleşmediğini sosyal medyadan takipçilerine duyurdu.

Elon Musk: “Tim Cook ile görüşmedim”

Apple‘ın CEO‘su olmak istediği iddialarını reddeden Elon Musk, böyle bir amacının da olmadığını belirtti. Hem meşhur meslek adamı sözlerine şu şekilde devam etti:

Tim Cook ve ben şimdiye kadar hiç bir araya gelmedik ve iletişime geçmedik. Kendisi ile yalnızca, Apple‘ın Tesla‘yı satın alması konusunda karşılaşmak istedim. Oysa bana herhangi bir teklifte bulunulmadı. Tesla o dönem, mevcut değerinin yüzde 6‘sına anca ulaşmıştı.

Elon Musk

Tim Higgins‘in kaleme aldığı Power Play kitabında ise, Musk‘ın, Tesla‘nın Apple kadar satın alınmasını istediği arkasında da Apple‘ın CEO‘su olmayı önerge ettiği iddia ediliyor. Hatta Tim Cook‘un, bu teklifin arkasında hakaret ederek telefonu meslek adamının suratına kapattığı belirtiliyor. Eserdeki bilgilerin hatalı olduğunu aktaran Elon Musk, Higgins‘in kitabına keza yanlış keza de sıkıcı detaylarla doldurduğu için eleştiriyor.

öte taraftan Elon Musk, Power Play için herhangi bir katkıda da bulunmamış. Zira Tim Higgins kitabın sonunda kişisel olarak Musk‘a, yanıt vermesi için sayısız fırsatın sunulduğunu belirtmiş.

Elon Musk’a göre Epic, Apple ile olan davasında haklı

Sosyal medyayı mükemmel kullanan ve iddiaları da oradan yanıtlayan Musk, Epic Games ile Apple arasındaki dava hakkında da görüşlerini belirtti. Meşhur milyarder davada Epic Games‘in haklı olduğunu savundu ve ekledi:

Apple mağaza ücretleri, hali hazırda internet dünyasının fiili vergileridir. Epic Games bu konuda haklı.

Ayrıntılı izah etme yapmayan meslek adamı, genel hatlar itibariyle, Apple‘ın başına aşmak ile ilgilenmediği imajını atamak istiyor. Power Play kitabına soğuk su dökerek ortamı yumuşatan Musk, ilerleyen dönemlerde nasıl talimat yapacak ilgiyle takip ediyor olacağız.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Elon Musk, Apple‘ın CEO‘su elde etmek istediği iddialarını yalanlarken sizce içten davrandı mı? Görüşlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/elon-musk-applea-ceo-olmak-istedigi-iddialarina-yanit-verdi